Cum te îmbraci când ai de alergat prin oraş

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te duci la culcare seara cu gândul “Mâine am o mulţime de alergat prin oraş”?

Poate că este una din acele zile când trebuie să le faci pe toate: să mergi la cumpărături, să ridici un colet de la poştă, să duci copilul la înot şi să treci să-i duci mamei tale nişte medicamente.

Indiferent dacă te deplasezi cu maşina sau cu transportul în comun, o astfel de zi este teribil de obositoare, mai ales în căldurile verii.

Când ai de înfruntat o zi ca asta, primul lucru pe care ţi-l doreşti este să fii îmbrăcată comod. Şi totuşi, chiar şi o ţinută comodă şi fără pretenţii poate fi stilată. Iată câteva sugestii.

Alege nişte sandale plate în locul adidaşilor

Când ai de mers mult pe jos este esenţial să fii încălţată cât mai comod.

Deşi foarte multe persoane aleg încălţămintea sport, eu ţi-aş recomanda nişte sandale plate cu barete late. În acest fel picioarele tale vor fi aerisite şi nu se vor încinge după câteva minute de mers.

Dacă mergi pe această variantă fii atentă la talpa sandalelor şi alege-le pe cele care au talpa ceva mai groasă, cum sunt cele pe care le port eu, nu subţire ca hartia.

Dacă talpa este prea subţire vei simţi toate denivelările iar picioarele îţi vor obosi mult mai repede.

Poartă materiale naturale

Lasă pantalonii cu poliester pentru la toamnă şi alege materiale naturale: in, bumbac sau viscoză. Chiar dacă sunt şifonabile, acestea sunt mult mai răcoroase şi mai plăcute pe piele când e cald, decât cele sintetice.

În ţinuta de azi eu port nişte pantaloni de in albastru închis şi o cămaşă tot de in, galben pal. La fel de bine poţi alege un tricou de bumbac lejer, o bluză vaporoasă de viscoză sau un top peste care să porţi o cămaşă descheiată.

Atunci când am de alergat prin oraş eu prefer pantalonii. Dacă aş îmbrăca fustă sau rochie ar trebui să port pe dedesubt colaţi care împiedică frecarea părţii interioare a coapselor şi m-aş încălzi prea mult.

Dar nu te-aş sfătui în nici un caz să porţi blugi – chiar şi cei subţiri sunt prea groşi şi te încingi în ei, orice-ai face. Poţi alege în schimb pantaloni largi de in sau viscoză, care sunt răcoroşi şi lasă pielea să respire.

Alege o geantă încăpătoare care poate fi purtată pe umăr

Chiar dacă în mod obişnuit port o geantă cross-body de dimensiuni medii, atunci când am de umblat ziua întreagă prefer o geantă mai mare cu mânere lungi, care poate fi purtată pe umăr.

Motivul e evident: trebuie să port la mine pe lângă telefon, chei, portofel, acte şi un pachet-două de şerveţele, o sticlă de apă, poate o carte sau tableta, eventual o umbrelă.

Vara ai la dispoziţie genţile din material textil sau de pai, care sunt uşoare, încăpătoare şi stilate.

Nu renunţa la accesorii

Chiar dacă ţi-ai compus o ţinută strict utilitară, nu renunţa la accesorii. Un colier de lemn sau nişte cercei asortaţi aduc o notă chic ţinutei şi îi oferă un strop de eleganţă.

Dacă ţinuta de azi, care ilustrează sugestiile mele stilistice, te inspiră, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

O ţinută de toată ziua

Cum să accesorizezi o ţinută de vară în culori neutre

O ţinută all yellow – Dacă nu vara, atunci când?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum te îmbraci când ai de alergat prin oraş
Article Name
Cum te îmbraci când ai de alergat prin oraş
Description
O ţinută comodă, cu pantaloni bleumarin, cămaşă galben deschis de in şi accesorii maro.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *