Lenjeria modelatoare – secretul fetelor plinuţe… şi nu numai

Una din întrebările care revine recurent în comentariile cititoarelor mele este legată de lenjeria modelatoare: ce fel de lenjerie port eu, de unde o cumpăr, ce mărime.

Deşi nu se vede, lenjeria modelatoare contribuie în mod hotărâtor la aspectul general al ţinutei, oferind siluetei linii ferme şi bine conturate.

Lenjeria modelatoare este arma secretă a fetelor plinuţe dar la fel de bine poate fi purtată şi de cele slabe pentru că nivelează celulita şi conturează frumos corpul.

Ce tip de lenjerie să porţi

Lenjeria modelatoare este de mai multe tipuri, în funcţie de partea corpului pe care doreşti s-o modelezi.

Există corsete care micşorează talia, bustiere pentru doamnele cu bust generos, chiloţi modelatori care presează abdomenul, pantaloni modelatori cu crac lung, care ascund celulita şi împiedică frecarea coapselor.

Există şi body-uri modelatoare cu crac lung si bretele, care îmbracă tot trunchiul sau rochii modelatoare care strâng atât partea de sus a corpului cât şi coapsele.

O greşeală pe care e uşor s-o faci este să alegi un tip nepotrivit de lenjerie.

Eu, de exemplu, port lenjerie pentru coapse şi abdomen. Mai concret, pantaloni modelatori cu crac lung şi talie înaltă. Asta deoarece vreau să modelez zona abdominală, să netezesc celulita de pe coapse şi să subţiez talia.

Dar pentru alte tipuri de siluete acest gen de lenjerie nu este util.

Pentru o siluetă cu bustul amplu, şolduri înguste şi picioare subţiri ar fi mai folositor un sutien minimizer şi un top modelator, care să contureze spatele şi zona de sub bust.

Pentru o femeie slabă poate fi utilă o rochie modelatoare care conturează silueta de la umeri până la genunchi, fără să strângă prea mult.

Prin urmare, primul criteriu atunci când îţi alegi lenjeria este pentru care parte a corpului o vei folosi.

Ce face şi ce nu face lenjeria modelatoare

Lenjeria modelatoare aplatizează colăceii, netezeşte celulita şi strânge zona în care e folosită cu 1-3 cm în circumferinţă.

O lenjerie modelatoare bună va oferi fermitate şi va contura linia siluetei. Dar nu trebuie să te aştepţi la minuni. Dacă eşti plinuţă, purtând lenjerie modelatoare vei fi o plinuţă cu corpul ferm, dar nu te vei transforma în manechin.

Am vrut să subliniez asta pentru că am văzut o doamnă care se plângea într-un comentariu că lenjeria modelatoare nu-şi face treaba.

Este posibil, desigur, dacă este o mărime prea mare, să nu strângă suficient. Sau dacă e prea mică, să se formeze colăcei la linia de demarcaţie.

Dar eu n-am întâlnit până acum o lenjerie care să fie mărimea potrivită şi să nu-şi facă datoria: să strângă şi să netezească silueta. Este tot ce poate face şi tot ce-i cer.

Câteva tipuri de lenjerie modelatoare

Chilotul/pantalonul modelator

Este piesa de lenjerie cea mai căutată de majoritatea plinuţelor.

Există diverse variante, de la chilot normal, până la nivelul liniei naturale a taliei, la chilotul cu talie înaltă care ajunge până sub bust. La fel şi pantalonii modelatori pot avea talie normală şi talie înaltă, precum şi diverse lungimi ale cracului.

Eu am talia bine marcată deci nu doresc o modelare prea accentuată, dar în schimb vreau să aplatizez burta şi să netezesc celulita de pe coapse. Prin urmare prefer chiloţii care au în faţa o zonă întărită care strânge bine şi pantalonii cu cracul cât mai lung – ideal până la genunchi.

De obicei port pantaloni modelatori pe sub fuste sau rochii, mai rar pe sub pantaloni. Totuşi, când port pe sub pantaloni am grijă să fie nişte modelatori care au marginea tăiată cu laserul, ca să nu li se vadă tivul pe sub pantaloni.

Topul modelator

Topul modelator oferă fermitate şi netezeşte partea superioară a corpului, în special spatele şi zona de sub bust.

Poate poate să fie complet sau decupat sub bust, dar dacă ai bustul mare trebuie oricum să-l porţi cu sutien.

Body-ul modelator

Această piesă îmbină două funcţii modelatoare, cea de top şi cea de chilot/pantalon. Poate fi decupat sub bust, caz în care trebuie purtat cu sutien separat sau poate include şi sutienul.

Fiind 2-în-1 (sau chiar 3-în-1) poate să pară cea mai avantajoasă şi comodă alegere.

Totuşi, un body modelator nu oferă acelaşi grad de compresie precum piesele individuale, deci după părerea mea este mai potrivit pentru siluetele suple.

Rochii şi jupe modelatoare

Rochiile şi jupele modelatoare sunt, de asemenea, potrivite pentru femeile slabe care doresc să ofere siluetei linii ferme.

Spre deosebire de pantalonii modelatori, o rochie nu te va feri de frecarea părţii interioare a coapselor, ceea ce, din punctul meu de vedere, e un mare dezavantaj.

Ciorapii modelatori

Ciorapii modelatori sunt o piesă utilă şi interesantă, deoarece au partea de sus întărită, oferind astfel o bună compresie a şoldurilor şi taliei.

Mărimea

Într-adevăr, este dificil să alegi mărimea potrivită la lenjeria modelatoare.

Dacă iei o mărime prea mică este aproape imposibil s-o pui pe tine, iar dacă reuşeşti, e foarte incomodă. Dacă o iei prea mare, nu-şi face treaba şi nu strânge suficient.

Nici eu n-am reuşit să nimeresc mărimile din prima, a fost mai degrabă un proces de tip “comandat-probat-returnat”. Dar după câteva încercări nereuşite mi-am dat seama ce mărime mi se potriveşte.

Nu pot să vă dau sfaturi privind mărimea pe care ar trebui s-o luaţi voi, dar pot să vă ofer câteva indicii, bazându-mă pe dimensiunile mele.

Măsurând circumferinţele cu centimetrul de croitorie nu foarte strâns, eu am următoarele dimensiuni, la o înălţime de 170 cm:

  • bust – 115 cm
  • talie – 100 cm
  • burtă – 117 cm
  • şold – 127 cm

La chiloţii şi pantalonii modelatori cu crac lung port 3XL. La sutien port 90B. La confecţii port 48/50, in funcţie de producător. Am şi pantaloni modelatori 2XL, îi pot îmbrăca dar nu mă simt confortabil în ei.

În plus, dacă sunt mai mici decât trebuie, la zona unde se termină pantalonul şi începe piciorul, acolo unde ţesutul este eliberat din strânsoare, se formează o denivelare care arată foarte urât.

Concluzia la care am ajuns este că prefer să iau o mărime mai mare, chiar dacă poate nu e aşa compresivă, decât să arăt ca un cârnat sugrumat care abia aşteaptă să dea pe-afară. 🙂

Recomandarea mea este să cumperi mărimea pe care o porţi la confecţii, dar ia acest sfat cu precauţie. Dacă există un tabel de mărimi orientează-te după el dar fii pregătită şi pentru retur. Doar dacă eşti norocoasă vei nimeri mărimea corectă din prima.

Totuşi, mai ales în cazul lenjeriei modelatoare, este mult mai comod să probezi acasă şi să returnezi dacă nu-ţi vine decât să probezi în magazin.

Culoarea

Când e vorba de lenjerie, există două situaţii opuse: fie alegi să nu se vadă deloc că porţi lenjerie (varianta cea mai elegantă, după părerea mea), fie porţi anumite piese de lenjerie la vedere – de obicei un sutien cu dantelă sau o bustieră.

Mai ales vara, când purtăm bluze albe uşor trasparente sau pantaloni albi, suntem tentate să credem că un sutien sau un chilot alb sunt alegerea potrivită.

Dar dacă vrei să nu se vadă lenjeria, nu albul e culoarea potrivită ci bejul de culoarea pielii.

Iar pentru lenjeria modelatoare care e o lenjerie funcţională şi nu una pe care s-o etalezi, culoarea pielii (nude) este cea mai potrivită. Cu atât mai mult dacă o porţi pe sub haine transparente.

Pe sub hainele netransparente poţi purta liniştită lenjerie modelatoare neagră care arată chiar mai bine decât cea nude şi îţi oferă şi un aer sexy.

Magazine online unde găseşti lenjerie modelatoare

Bonprix

Găseşti lenjerie de toate tipurile la preţuri foarte bune. Majoritatea produselor au mărimi ca la confecţii, deci te poţi orienta mai uşor. Gama de mărimi este extinsă, de la 36 până la 52/54.

De asemenea, sistemul de comentarii al produselor te ajută să alegi mai corect mărimea pe baza experienţelor celorlalte femei care au cumpărat.

AboutYou

Lenjerie modelatoare diversă, într-o gamă largă de preţuri. În general sunt branduri mass-market cu produse de calitate la preţuri medii.

Poţi găsi şi produse cu mărimi mari, dar nu sunt foarte numeroase.

Answear

Lenjerie modelatoare Spanx de cea mai bună calitate, la preţuri pe măsură.

Se găsesc şi mărimi mari, până la 4XL.

Şosetăria

Ciorapi modelatori frumoşi şi de bună calitate, pantaloni şi chiloţi modelatori.

Factcool

Lenjerie modelatoare de diverse tipuri, de la branduri poloneze: Gortex, Julimex, Babell, Eldar.

Sunt produse de calitate, la preţuri foarte bune şi poţi găsi mărimi până la XXL.

Astratex

Magazin specializat în lenjerie, cu modele diverse la preţuri medii/ridicate. Sunt produse de calitate de la branduri poloneze.

Sper ca informaţiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să alegi cea mai bună lenjerie modelatoare, în care să te simţi şi să arăţi minunat.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce nu se vede – Lenjeria modelatoare pentru plinuţe

Cum să te îmbraci cu stil când eşti plinuţă

Cum să porţi cu stil ciorapii, indiferent de vârstă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Lenjeria modelatoare – secretul fetelor plinuţe... şi nu numai
Article Name
Lenjeria modelatoare – secretul fetelor plinuţe... şi nu numai
Description
Informaţii şi sugestii de shopping pentru lenjerie modelatoare.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *