Cum să porţi galben citron – una din culorile în vogă ale primăverii

Mi-am reorganizat de curând dulapul şi am renunţat la mai multe bluze şi pulovere în nuanţe care nu se potriveau tenului meu.

Cele mai multe au fost în diverse nuanţe de bej dar şi câteva nuanţe de galben muştar şi ocru. Am constatat că, indiferent de lumină şi felul cum le purtam, reflectau asupra feţei o paloare bolnăvicioasă şi îmi scoteau în evidenţă defectele tenului.

Cum eu am un subton rece al pielii mi se potrivesc culorile reci, deci galbenul nu face parte din paleta cea mai favorabilă de culori pentru mine.

În ciuda acestui fapt eu iubesc galbenul şi îl port adesea. Datorită diverselor sale nuanţe nu sunt foarte greu de găsit acele variaţii care mă dezavantajează mai puţin şi pot fi compensate prin machiaj şi combinarea cu alte piese vestimentare.

Una dintre aceste nuanţe este galben citron – culoarea lămâilor – adică un galben ceva mai rece, cu o uşoară tentă de verde.

Căutând sa înlocuiesc puloverele la care am renunţat am descoperit la Bonprix acest pulover galben citron (care este prezentat la ei pe site, incorect, ca verde-limetă).

Am aşteptat cu nerăbdare să-l primesc, deoarece nu eram sigură care va fi nuanţa exactă. Când l-a despachetat am fost puţin şocată de intensitatea culorii şi m-am gândit că o să-l returnez.

Dar a doua zi, îmbrăcându-l în diverse combinaţii de culori am constatat că-mi place cum arată, iar nuanţa nu e dezavantajoasă pentru mine. Aşa că l-am păstrat.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi îl port cu o cămaşă din denim şi nişte blugi wide fit albastru mediu. Am încălţat pantofii cu platformă gri deschis şi am completat ţinuta cu o geantă cross-body albastră şi cercei galbeni.

Culoarea arată bine şi cu alb (desigur), cu bej, cu bleumarin, gri închis sau gri perle, mov, olive sau verde închis. Nu cu negru, însă, deoarece contrastul e prea mare.

Dacă şi tu ai o tipologie cromatică rece (adică dacă ai pielea albă, ochii maro închis, albaştri sau gri şi părul castaniu închis sau negru) şi îţi place culoarea, iată ce îţi recomand.

  • Puloverul este de la Bonprix, îl găseşti aici. Alte pulovere de aceeaşi culoare aici, aici sau aici.
  • Tot de la Bonprix este şi cămaşa, o găseşti aici şi un model similar aici.
  • Blugi wide fit în toată gama de mărimi aici, aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Când galbenul se întâlneşte cu animal print

Cum să porţi galben iarna

O ţinută neutră cu accente galbene

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi galben citron – una din culorile în vogă ale primăverii
Article Name
Cum să porţi galben citron – una din culorile în vogă ale primăverii
Description
O ţinută cu pulover galben citron, cămaşă din denim şi blugi largi.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *