În stil Parisian chic

Chiar dacă n-ai ajuns niciodată la Paris (nici eu! 🙂 ) sunt sigură că îţi este familiară reputaţia de femei stilate a pariziencelor.

Esenţa stilului Parisian chic este impresia de eleganţă obţinută fără efort. Să arăţi chic fără să pară că te-ai străduit prea mult. Să ai un aer relaxat, un pic neglijent chiar, nimic din cale-afara de asortat sau pus la punct.

Cu haine de calitate purtate cu lejeritate, fără excese de machiaj sau accesorii. Mai ales culori neutre, dar petele de culoare sunt binevenite.

Una din piesele de bază ale garderobei unei franţuzoaice este tricoul cu dungi, căruia i se spune Breton shirt. Numele nu vine de la coafura cu breton 🙂 ci de la uniforma marinarilor francezi din regiunea Bretagne.

Inspirată de uniformele marinarilor, Coco Chanel a introdus dungile în una dintre colecţiile ei, iar acestea au devenit de-atunci un fashion icon.

În evoluţia mea stilistică am descoperit dungile destul de târziu, dar odată ce am făcut-o, m-am îndrăgostit de ele. Cel puţin din punctul ăsta de vedere mă pot simţi şi eu niţel pariziancă. 🙂

Nu e prima oară când o ţinută de-a mea are drept punct de plecare un tricou cu dungi. Dar azi am avut pe lângă tricou şi o altă piesă proprie stilului parizian: blugii culotte.

Lejeri şi cu un aer casual, blugii se potrivesc foarte bine cu tricoul iar ansamblul are exact acel aspect relaxat atât de preţuit de franţuzoaice.

Am accesorizat ţinuta cu nişte pantofi maro cu talpă ortopedică, o geantă de pai camel şi un colier de lemn.

Dacă şi ţie îţi place acest stil şi ţinuta mea te inspiră, iată ce-ţi recomand.

  • Blugii sunt de la Bonprix, îi găseşti aici.
  • Tricoul cu dungi şi decolteu bărcuţă tot de la Bonprix.
  • O geantă shopper într-o nuanţă frumoasă de maro găseşti la Reserved.
  • Pantofi maro cu talpă ortopedică găseşti la CCC.

Alte ţinute în stil Parisian chic

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

În stil western

În stil Trinny sau Cum să porţi sacou cu pantaloni dacă eşti plinuţă

În stil flower power

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
În stil parisian chic
Article Name
În stil parisian chic
Description
O ţinută cu blugi culotte, tricou în dungi şi accesorii maro.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *