O altă metodă de a masca efectele transpiraţiei

Scriam în articolul de ieri despre o problemă pe care multe femei o au când e foarte cald: transpiraţia.

Transpiraţia este un fenomen fiziologic benefic, reglează temperatura corpului şi împiedică organismul să se supraîncălzească în zilele toride.

Cu toate acestea, efectele ei sunt neplăcute. Senzaţia de disconfort şi stânjeneală pe care o ai când simţi că transpiri şi petele umede care sunt vizibile pe haine, nu numai la subraţ dar şi pe spate, la guler sau sub bust, fac ca transpiraţia să fie una din neplăcerile verii.

Există metode medicale de a limita transpiraţia în exces, care pot avea mai mult sau mai puţin succes. Eu mă voi referi însă, doar la modul în care putem să mascăm efectele transpiraţei prin vestimentaţie.

Una dintre metode este să porţi imprimeuri, o alta este cea pe care v-o prezint în ţinuta de azi.

Tricou sau top pe sub cămaşă

Aţi observat că bărbaţii din fimele americane poartă întotdeauna pe sub cămaşă un tricou alb cu mânecă scurtă? Am văzut asta în zeci de filme: tricou alb, cămaşă, sacou.

Motivul este exact acesta: tricoul absoarbe transpiraţia şi nu lasă petele umede să apară pe cămaşă.

Am preluat această idee şi am adaptat-o la ţinutele mele cu rezultate excelente. Aşa se face că una din ţinutele mele de vară cele mai frecvente este cea cu pantaloni, tricou sau top şi o cămaşă descheiată pe deasupra.

De obicei topul de dedesubt este alb aşa că, chiar dacă transpir, petele nu sunt vizibile pe el. Acest prim strat preia transpiraţia când apare iar pe cămaşă nu mai apar deloc acele pete umede atât de enervante.

Colanţi modelatori pe sub pantaloni sau fustă

Dacă ţi s-a întâmplat ca după ce ai stat mult aşezată şă te trezeşti cu pete de transpiraţie pe fustă sau pantaloni, poţi folosi o metodă similară şi în partea de jos a corpului.

Există în magazine colanţi modelatori până deasupra genunchiului sau la jumătatea pulpei, care pe lângă rolul modelator mai au încă două funcţii importante: împiedică frecarea părţii interioare a coapselor şi preiau transpiraţia în exces.

Ţinuta de azi

Este o ţinută în culori vibrante, pe care, fără protecţia oferită de topul de bumbac, nu aş fi putut s-o port afară mai mult de jumătate de oră. Pe acest albastru intens al cămăşii orice pată de umezeală se vede imediat, ca şi pe verdele pantalonilor, de altfel.

Topul alb şi colanţii modelatori de culoarea pielii pe care îi port pe sub pantaloni îmi permit să mă simt confortabil şi să mă bucur de culorile frumoase ale ţinutei fără teama de pete umede.

Alte ţinute cu top şi cămaşă

Dacă şi tu ai probleme cu petele de transpiraţie şi vrei să adopţi metoda mea, iată ce îţi recomand.

  • La Bonprix găseşti topuri de bumbac la pachete de 2, 3 sau 5 bucăţi, în toate culorile şi mărimile, la preţuri foarte bune aici, aici, aici, aici sau aici.
  • De asemenea pachete de 5 tricouri de bumbac cu mânecă scurtă aici.
  • O cămaşă albastră poţi găsi la Reserved aici, aici, aici sau aici.
  • Pantaloni verde lime găseşti la Bonprix aici sau aici.
  • Colanţi scurţi modelatori găseşti la Şosetăria aici, aici sau aici.
  • De asemenea la Bonprix aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum am ajuns să iubesc inul

Cum să porţi o cămaşă supradimensionată când eşti plinuţă

Cum să scoţi din banal o ţinută de fiecare zi

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O altă metodă de a masca efectele transpiraţiei
Article Name
O altă metodă de a masca efectele transpiraţiei
Description
O ţinută cu cămaşă albastră, top alb şi pantaloni verzi.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *