Când culorile devin un simbol – galben şi albastru

Galben şi albastru.

De când a început războiul, aceste două culori au devenit simbolul curajului şi demnităţii, al luptei pentru libertate, al puterii sufleteşti de neînfrânt a poporului ucrainean.

Astăzi, când port galben şi albastru mă încearcă, pe lângă bucuria culorilor, şi un sentiment de adâncă admiraţie şi respect pentru aceşti oameni incredibili, care ne arată tuturor că există valori pentru care merită să lupţi şi chiar să mori.

Bucuria culorilor

Nu ştiu dacă vi se întâmplă şi vouă, dar eu când descopăr o combinaţie coloristică sau vestimentară nouă am o satisfacţie extraordinară, similară celei pe care o simţeam în liceu când rezolvam o problemă complicată la matematică. 🙂

Îmi amintesc bine acea dimineaţă de iarnă de acum câţiva ani, când am purtat pentru prima oară galben cu albastru. Era o ţinută fără pretenţii, un pulover galben, jeanşi bleumarin, o jachetă albastră, ghete şi geantă maro. Dar cât de uimită şi încântată am fost de felul cum arată asocierea galben-albastru-maro.

Desigur, nu era ca şi când făcusem vreo descoperire nouă, epocală, doar vedeam în jurul meu, în natură, in artă, în filme, pe net, toate culorile şi combinaţiile imaginabile.

Cu toate acestea, a transpune culorile în propria ta vestimentaţie nu e neapărat cel mai simplu lucru şi adesea procesul e însoţit de temeri, de îndoieli dar şi de mari satisfacţii.

În bună măsură, faptul că mi-am făcut un cont pe Instagram se datorează dorinţei mele de a păstra aceste ţinute, de a le revedea din timp în timp şi de a-mi reaminti bucuria pe care am avut-o când le-am creat.

Din toate aceste motive ţinuta de azi este una specială şi sper să vă placă şi vouă la fel de mult cât mi-a plăcut mie să o alcătuiesc.

Am purtat aceeaşi rochie galbenă pe care acum câteva zile am combinat-o cu accesorii albe. Azi am ales albastrul şi am menţinut ţinuta în această gamă bicoloră, ca un omagiu adus steagului Ucrainei.

Dacă vă place şi vă doriţi piese asemănătoare, iată unde puteţi găsi.

Rochia la Bonprix
Jacheta denim la Bonprix
Geantă similară la CCC
Pantofi asemănători la CCC

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Culori complementare – galben şi violet

Ce se poartă – galben citron

Cum să porţi galben după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Când culorile devin un simbol - galben şi albastru
Article Name
Când culorile devin un simbol - galben şi albastru
Description
O ţinută cu rochie galbenă şi jachetă denim albastră, în culorile steagului ucrainean.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *