Cămaşa colorată – o piesă pe care merită s-o ai în garderobă

Am primit zilele trecute un comentariu pe Facebook care m-a bucurat tare mult. Doamna respectivă spunea că articolele mele au inspirat-o să poarte combinaţii vestimentare la care nu s-ar fi gândit şi culori pe care nu avea curajul să le poarte.

Este o mare bucurie pentru mine să ştiu că ideile şi sugestiile mele stilistice vă sunt de folos şi vă ajută să depăşiţi temeri şi prejudecăţi care depăşesc uneori, sfera vestimentară.

Şi eu, la rândul meu, am fost şi sunt inspirată de femei mai cultivate şi mai rafinate stilistic şi urmăresc felul cum îmi evoluează gusturile.

Cămaşa colorată

O astfel de evoluţie a constituit-o şi preferinţa mea pentru cămăşi, nişte piese vestimentare care şi-au găsit târziu locul în garderoba mea.

În urmă cu câţiva ani nu aveam decât vreo două cămăşi albe pe care le purtam destul de rar, în ţinute office.

Cămăşile mi se păreau, în general, dificil de purtat, căci nu mă puteam hotărî niciodată dacă să le port pe deasupra sau introduse în betelia pantalonilor sau fustei.

Am tot văzut, însă, la doamnele pe care le urmăresc, ţinute tinereşti şi moderne cu cămăşi colorate, care mi-au trezit dorinţa de a încerca şi eu.

Verde, albastru, portocaliu, roşu, galben, roz, una câte una cămăşile colorate au devenit piese de rezistenţă în garderoba mea.

Le port în sezonul cald descheiate peste tricou sau top, cu pantaloni sau blugi, dar şi peste rochii sau fuste, înnodate sau cu talia marcată de o curea.

Le port în sezonul rece pe sub sacou sau palton, uneori cu o helancă pe dedesubt, în stilul anilor ’70.

Am învăţat să folosesc în avantajul meu lejeritatea cămăşilor care maschează şoldurile şi abdomenul, folosind mici trucuri de stil care salvează ţinuta de la a deveni masivă şi nediferenţiată.

Ţinuta de azi

Un bun exemplu al felului cum poţi purta o cămaşă colorată în sezonul rece este ţinuta de azi.

Cu pantaloni negri şi sacou gri închis, ţinuta ar fi fost foarte seacă dacă aş fi purtat o cămaşă albă în betelia pantalonilor.

Cu totul altul este aspecul cu această cămaşă roz intens, purtată pe deasupra pantalonilor, care înviorează instantaneu ţinuta şi îi dă un aer tineresc.

Şi pentru că pomeneam de trucuri de stil, vă rog să le observaţi:

  • Am lăsat ultimii doi nasuri descheiaţi pentru ca am dorit ca partea din faţă a pantalonilor să rămână puţin vizibilă.
  • Am ridicat mânecile sacoului expunând manşetele cămăşii.
  • Am încheiat gulerul până la ultimul nasture dar numai pentru că, fiind o cămaşă suporadimensionată, gulerul este destul de larg (dacă nu era aşa aş fi lăsat nasturii de la gât descheiaţi).

Am încălţat nişte pantofi bordo cu platformă, am ales o geantă bej cu mânere bordo şi am completat ţinuta cu o broşă masivă cu montură argintie.

Este o ţinută smart-casual care poate fi purtată în timpul liber dar şi la birou. Dacă te inspiră, iată ce-ţi recomand.

Alte ţinute cu cămăşi colorate

 

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi o cămaşă supradimensionată când eşti plinuţă

Cum să porţi o fustă de vară cu cămaşă

Jocul culorilor – albastru, verde şi un strop de galben

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cămaşa colorată – o piesă pe care merită s-o ai în garderobă
Article Name
Cămaşa colorată – o piesă pe care merită s-o ai în garderobă
Description
O ţinută cu pantaloni negri, sacou gri închis şi cămaşă roz.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *