De câte cămăşi albe ai nevoie în garderoba ta?

Pe orice blog de stil te-ai uita, cămaşa albă este considerată una dintre piesele esenţiale ale unei garderobe capsulă.

Se spune că e neapărat necesar să ai o cămaşă albă, de preferat din poplin de bumbac, pe care s-o porţi în cele mai diverse situaţii: în ţinute office, cu blugi, cu fuste largi, înnodată în talie sau chiar la plajă.

Tocmai pentru că sunt total de acord cu ideea că o cămăşă albă este o piesă foarte importantă, nu cred că o singură cămaşă poate îndeplini toate aceste roluri.

Deşi extrem de versatilă, o cămaşă albă este mai puţin rezistentă decât alte piese vestimentare: se poate păta cu uşurinţă, se poate îngălbeni sau deteriora la călcat.

De aceea cred că ai nevoie nu doar de o singură cămaşă albă ci de mai multe. Iată câteva tipuri de cămăşi albe pe care le am eu şi modul în care le port.

O cămaşă supradimensionată din poplin

Pe care o port liberă, peste nişte blugi boocut, cu o vestă scurtă, care marchează linia taliei. Sau cu gulerul ridicat şi manşetele răsfrânte peste mânecile unui sacou de tweed.

O cămaşa elegantă din mătase, cu jabou

Pe care o port cu o fustă de satin albastru petrol şi o jachetă de blană, la o ocazie specială. Sau cu un cardigan decorat cu perle şi pantaloni creion.

O cămaşă office de bumbac, cu croială uşor cambrată

Pe care o port, cu gulerul ridicat şi manşetele îndoite, pe sub un pulover albastru. Sau cu o fustă plisată cu buline şi un sacou turcoaz.

O cămaşă albă cu paspoal negru la guler şi manşete

Pe care o port cu sacou negru şi fustă cu buline.

O cămaşă albă elegantă, cu năsturei argintii

Pe care o port cu sacou în carouri, vestă neagră de costum şi fustă plisată. Sau cu o fustă cambrată cu desen în dungi. Sau cu pantaloni bleumarin şi sacou de tweed, într-o ţinută cu aer masculin.

O cămaşă de in scurtă până în talie

Pe care o port vara cu pantaloni largi de in cu desen alb-negru.

O cămaşă de in cu croială relaxată

Pe care o port cu pantaloni şi sacou de in în tonuri de verde. Sau cu pantaloni largi şi multe coliere. Sau cu un sacou bej şi pantaloni verde măr.

O cămaşă supradimensionată de in

Pe care o port pe deasupra unor pantaloni de in verzi, încheiată la guler şi cu mânecile suflecate. Sau înnodată în talie cu nişte pantaloni largi turcoaz, într-o ţinută relaxată de vacanţă.

Acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele moduri în care pot fi purtate cămăşile albe, în ţinute diverse, pentru ocazii diverse.

Prin urmare, cred că merită cu prisosinţă să ai în garderobă măcar trei tipuri de cămăşi albe: una de bumbac, una de in şi una de mătase, care te vor ajuta să compui ţinute stilate, potrivite fiecărei ocazii.

Iată unde găseşti cămăşi albe:

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

O cămaşă, două cămăşi

Cămaşa colorată – o piesă pe care merită s-o ai în garderobă

Cum să porţi o fustă de vară cu cămaşă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
De câte cămăşi albe ai nevoie în garderoba ta?
Article Name
De câte cămăşi albe ai nevoie în garderoba ta?
Description
Câteva tipuri de cămăşi albe şi modul cum le port eu.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *