Vă urez tuturor un an bun

Iată că, în fine, ne despărţim de 2020. Pentru mulţi dintre noi a fost, poate, cel mai traumatizant an pe care l-am trăit. Ne-am temut pentru sănătatea şi viaţa noastră şi a celor dragi, ne-am văzut planurile şi afacerile spulberate, am ajuns să ne uităm cu suspiciune la oamenii de lângă noi.

Dar pentru mine 2020 a fost şi o mare lecţie. M-a învăţat, mai mult decât orice altă încercare a vieţii, ce înseamnă smerenia.

Am înţeles, sper eu pentru totdeauna, cât de fragili suntem noi, oamenii, şi cât de mare e aroganţa noastră de a crede că putem controla lucrurile.

Pentru mine, care sunt un control freak, înţelegerea profundă a acestei evidenţe simple a venit ca un şoc existenţial. Oh, fireşte că şi înainte ştiam, la nivel raţional, că nu controlez, de fapt, mare lucru. Dar una e să ştii şi alta e să simţi acest adevăr până în adâncul fiinţei tale.

Am înţeles că singurul mod în care mă pot apropia de viitor este cu umilinţă. Singul mod în care îmi pot face planuri este cu smerenie. Şi că singurul fel în care îmi pot încheia rugaciunile este „Facă-se după voia Ta!”

Înseamnă asta că viaţa mea a devenit haotică, fără plan şi fără direcţie? Nicidecum!

Ca la fiecare sfârşit de an mi-am făcut un bilanţ al anului care a trecut şi mi-am stabilit câteva obiective pentru anul care începe.

Este, ştiu, un paradox. Să îţi faci, în continuare planuri şi să lucrezi pentru îndeplinirea lor, iar în acelaşi timp să fii dispus să accepţi că voinţa ta are deasupra voinţa lui Dumnezeu iar planul Lui pentru tine, pe care nu îl cunoşti şi nu îl înţelegi, va prevala întotdeauna.

Mă apropii de 2021 cu speranţă. Speranţa că vom fi sănătoşi, că vaccinul va fi eficient iar pandemia se va stinge, că vom putea să ne plimbăm şi să respirăm liber, că vom putea să călătorim, că voi putea să-mi realizez proiectele.

Dar mă apropii de 2021 şi cu smerenie. Ştiu că dincolo de planurile şi eforturile mele stă o voinţă superioară. Datoria mea este de a face lucrurile cât pot mai bine şi de a da vieţii mele cea mai mare valoare posibilă, având adânc conştiinţa faptului că în ultima instanţă, este voia Lui cea care se împlineşte.

Vă urez tuturor un an bun. Cu tot ce înseamnă asta: sănătate, în primul rând, comuniune adevărată cu cei ce vă sunt dragi, bucurie, libertate, linişte interioară.

Vă aştept cu drag aici pe blog, pe pagina mea de Facebook şi pe contul de Instagram, unde voi continua să vă aduc idei de ţinute şi sfaturi de stil.

Pentru că, oricât ar fi împrejurările de grele…

Meritaţi întotdeauna să fiţi frumoase!

Summary
Vă urez tuturor un an bun
Article Name
Vă urez tuturor un an bun
Description
Vă urez tuturor un an bun. Cu tot ce înseamnă asta: sănătate, în primul rând, comuniune adevărată cu cei ce vă sunt dragi, bucurie, libertate, linişte interioară.
Author
Maxine Over 50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *