Să aveţi, în 2022, o viaţă cu stil!

Ca o reacţie la excesul de festivism din perioada sărbătorilor, am văzut în ultima vreme o mulţime de postări şi articole de sens contrar.

În loc să aştepte cu nerăbdare petrecerea nebună de Revelion şi să debordeze de entuziasm că începe un an nou, autorii acestora erau mai mai degrabă excedaţi de presiunea socială de a se simţi bine cu orice preţ.

Oamenii păreau plictisiţi de ideea că începutul anului ar trebui sărbătorit în vreun fel şi îşi exprimau convingerea că Revelionul e o simplă petrecere, care ar putea fi organizată oricând, cu mai multe şanse de a fi una reuşită.

Ce-i drept, şi pe mine mă uimeşte această dorinţă nestăvilită a oamenilor de a face din Revelion o petrecere “de neuitat”.

Excesul de pregătiri, sumele mari cheltuite pentru petreceri organizate la restaurant, cantităţile uriaşe de măncare şi bautură cumpărate, plus toate clişeele jurnalistice prezente non stop,  transformă această perioadă într-una zgomotoasă şi obositoare.

Pe de altă parte, nici nu privesc încheierea anului vechi şi începutul celui nou ca pe ceva banal. Am văzut chiar şi opinii de genul “după o anumită vârstă nu mai e nici o bucurie că a mai trecut un an”.

Eu văd lucrurile puţin altfel.

Desigur, poţi interpreta trecerea unui an ca fiind încă un pas care te apropie de moarte. Dar o poţi privi şi ca pe încă un an pe care l-ai câştigat în faţa morţii.

Poţi privi spre anul care începe cu gândul că, de vreme ce vei mai îmbătrâni niţel, nimic nu are cum să fie mai bine decât în cel care-a trecut. “Nothing improves with age.”

Sau poţi vedea anul cel nou ca un început de proiecte proaspete, ca pe o nouă şansă de a-ţi împlini un vis, sau pur şi simplu de a te bucura de lucrurile mici care fac deliciul vieţii.

De mai bine de 10 ani eu îmi petrec Revelionul mereu acasă, împreună cu soţul meu. Nu simt nevoia să invit pe nimeni altcineva pentru că el este omul alături de care mă simt cel mai bine pe lumea asta.

Ne îmbrăcăm elegant dar comod, punem masa, facem poze, ascultăm muzică, dansăm, cântăm şi râdem mult. Ciocnim un pahar de vin la miezul nopţii apoi ne uităm la filme până dimineaţa.

E o petrecere intimă şi veselă, pe care nu aş schimba-o cu nimic altceva. Dar este o petrecere fiindcă e important pentru mine să celebrez viaţa concentrată în anul care s-a încheiat şi să mă uit cu speranţă către promisiunile celui care începe.

Şi pentru că se cuvine ca la început de an să se facă urări, vă urez şi vouă acelaşi lucru pe care îl doresc pentru mine şi cei pe care-i iubesc.

Să aveţi, în 2022, o viaţă cu stil!

Iată ce înseamnă asta pentru mine.

  • Să am o viaţă echilibrată şi neostentativă.

  • Să iubesc din tot sufletul, fără să am pretenţii de la cel dragi.

  • Să mă înconjor de lucruri frumoase: cărţi, obiecte, muzică, haine.

  • Să nu invidiez pe nimeni.

  • Să nu dau sfaturi nesolicitate.

  • Să fac bine ori de câte ori pot şi mai ales, să am grijă să nu fac rău.

  • Să zâmbesc mult, celorlalţi şi mie însămi.

  • Să fiu politicoasă şi amabilă cu oamenii cu care vin în contact.

  • Să nu-mi consum energia psihică urând.

  • Să încalc, din când în când, regulile, chiar dacă sunt stabilite de mine.

Dacă simţiţi nevoia unei schimbări în viaţa voastră în anul care începe, puteţi încerca să aplicaţi aceste principii.

Iar dacă veţi avea nevoie de idei şi sugestii în privinţa stilului vestimentar, vă aştept pe blog, pe Facebook şi pe Instagram. Eu voi fi aici! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce am câştigat (şi ce am pierdut) odată cu înaintarea în vârstă

Vă urez tuturor un an bun!

Ce înseamnă să ai stil?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Să aveţi, în 2022, o viaţă cu stil!
Article Name
Să aveţi, în 2022, o viaţă cu stil!
Description
Cum am petrecut Revelionul şi o urare de an nou.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *