Un accesoriu subestimat – cureaua

Acum mai bine de patru ani când mi-am început evoluţia stilistică, primul accesoriu căruia i-am descoperit valoarea a fost cureaua.

Fireşte, purtasem curele şi înainte dar strict cu rol utilitar, la pantaloni, întotdeauna nevizibile, acoperite de bluză sau pulover.

Pe măsură ce am început să urmăresc bloguri de stil şi conturi de Instagram, am observat că femeile pe care le admiram purtau curele vizibile, colorate şi care dădeau ţinutelor lor un aer foarte chic.

Aşa că mi-am zis că ar trebui să încerc şi eu. De atunci mi-am creat, pas cu pas, o colecţie de curele de diverse tipuri şi culori, pe care le port adesea.

Am constatat că o curea poate modifica radical aspectul unei ţinute, subliniază talia, creează proporţii avantajoase siluetei şi chiar poate masca un abdomen mai pronunţat, dacă ştii cum s-o foloseşti.

Iar uneori, aşa cum este azi, cureaua este chiar punctul de plecare al întregii ţinute.

Mi-am cumpărat această curea verde smarald de la Orsay, odată cu pardesiul de aici şi cu tricoul în dungi pe care îl port acum.

Când am compus ţinuta m-am gândit care ar fi cei mai potriviţi pantaloni care să pună în valoare cureaua şi am ales unii bleumarin cu talie înaltă. Cureaua iese în evidenţă şi subliniază frumos talia iar plasarea ei alungeşte vizual picioarele.

Tricoul cu dungi mi-a plăcut nu doar pentru că iubesc dungile ci mai ales, pentru corespondenţa perfectă dintre dunga orizontală verde şi curea.

Pe deasupra am purtat un sacou albastru indigo care contrastează foarte frumos cu verdele curelei.

Căutând în colecţia mea de eşarfe (da, am şi o colecţie de eşarfe pe care le strâng de mai bine de 15 ani 🙂 ) am găsit una care conţine exact verde şi indigo,  într-o combinaţie superbă.

Am completat ansamblul cu pantofi Oxford şi o geantă shopper albastră şi am obţinut o ţinută smart-casual, înviorată de culorile minunate ale curelei şi eşarfei.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare:

Curea  aici
Tricou  aici
Pantaloni  aici
Sacou  aici
Pantofi  aici
Geantă  aici
Eşarfă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce este versatilitatea stilistică

Da, poţi asorta verde cu albastru!

Culorile primăverii – albastru cobalt

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Un accesoriu subestimat – cureaua
Article Name
Un accesoriu subestimat – cureaua
Description
O ţinută cu pantaloni bleumarin, sacou albastru, tricou în dungi şi o curea verde smarald.
Author
MaxineOver50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *