De ce port culori vii deşi sunt plinuţă

Atunci când e vorba de culori sau imprimeuri, la plinuţe intră în acţiune, cu precizia unui metronom, vechile prejudecăţi stilistice.

Le ştiţi: să purtăm culori închise, fără imprimeuri, mai ales în partea de jos a corpului dar şi în cea superioară, dacă avem bustul mare.

Dacă ar fi să ţii seama de toate aceste aşa-zise recomandări ar trebui să nu ieşi din negru, bleumarin şi gri închis, pentru că toate culorile deschise şi vii “îngraşă”.

E o prostie, desigur.

Stilul înseamnă, dincolo de respectarea unor reguli (nu foarte numeroase şi nici foarte stricte), să te simţi bine în pielea ta şi să te bucuri de alegerile tale vestimentare.

Dacă eşti o iubitoare de culori şi îţi plac imprimeurile ar fi un mare păcat să îţi îngrădeşti plăcerea de a le purta doar pentru că cineva a decretat cândva că plinuţele trebuie să poarte doar culori închise.

În ceea ce mă priveşte, n-am lăsat niciodată genul ăsta de prejudecăţi să-mi influenţeze stilul personal. Îmi plac imprimeurile, iubesc culorile şi îmi face mare plăcere să găsesc combinaţii cromatice surprinzătoare.

Probabil că îmbrăcată într-o ţinută colorată arăt mai plină decât dacă aş purta o singură culoare închisă.

Ei şi?  Mi-am acceptat de multă vreme corpul şi atâta vreme cât culorile îmi aduc bucurie nu voi renunţa niciodată la ele doar pentru a da iluzia că sunt mai suplă.

Ţinuta de azi

Fusta pe care o port azi este de la Bonprix şi m-a cucerit din prima clipă datorită culorilor ei fabuloase. O combinaţie de roz, fuchsia, magenta, roz-piersică şi verde smarald – ce poate fi mai spectaculos?

O port cu un tricou simplu magenta şi un sacou roz pal. Deşi nuanţa sacoului nu se regăseşte exact în imprimelul fustei, face parte din aceeaşi gamă cromatică de rozuri aşa încât anasamblul arată armonios.

Am completat ţinuta cu geanta mea verde smarald, cercei verzi în formă de floare şi balerini fuchsia.

Am realizat astfel o ţinută veselă şi colorată, care îmi aduce bucurie şi mă face să mă simt plină de energie. Chiar dacă e posibil să mă arate mai grăsuţă decât sunt. 🙂

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Cum spuneam, fusta este de la Bonprix, încă o găseşti aici. Chiar dacă mărimea ta nu e disponibilă te sfătuiesc să adaugi fusta în lista ta de favorite, deoarece stocul se va suplimenta în curând.
  • Un tricou asemănător găseşti tot la Bonprix aici.
  • Un sacou roz deschis poţi găsi la AboutYou aici, aici, aici sau aici.
  • Balerini fuchsia la Born2Be aici sau aici.
  • O geantă verde la ePantofi.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Teama de culori şi cum o poţi depăşi

Culori reci, culori calde şi câteva exemple practice

În spatele scenei şi o ţinută în culori vii cu pisoi

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
De ce port culori vii deşi sunt plinuţă
Article Name
De ce port culori vii deşi sunt plinuţă
Description
O ţinută în culori vii, cu fustă in nuanţe de roz, fuchsia şi verde.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *