Încălţările mele de toamnă preferate

Am scris destul de rar despre încălţări, aici pe blog, şi e păcat, pentru că ceea ce încalţi este la fel de important ca şi ce îmbraci.

Încălţămintea nepotrivită poate să ruineze o ţinută altfel bine alcătuită. Dar şi mai rău, poate să-ţi strice întreaga zi, dacă porţi încălţări incomode, care te strang, îţi sunt prea mari sau au tocuri prea înalte.

Iată de ce m-am gîndit să dedic acest articol încălţărilor mele preferate de toamnă – cizmele lungi de piele întoarsă.

În general, atunci când port rochii sau fuste, îmi plac cizmele lungi, cu sau fără toc. Dau ţinutei un aer elegant şi uşor retro, în genul anilor ’70, care îmi place în mod deosebit.

În plus, subţiază şi alungesc vizual picioarele şi te scapă de grija asortării dresurilor cu botinele.

Am mai multe perechi de cizme lungi, dar dintre toate, preferatele mele sunt cizmele negre de piele întoarsă, pe care le port şi în ţinuta de azi.

Au un toc gros de înălţime medie, sunt lungi până sub genunchi şi au o caracteristică extrem de utilă şi destul de rară: au partea din spate în întregime elastică. Acelea dintre voi care sunt “binecuvântate” cu gambe groase ştiu ce spun 🙂

Cizmele cu inserţie elastică pe carâmb nu se găsesc uşor iar cele cu material elastic pe toată pulpa din spate sunt şi mai rare.

De aceea, dacă şi tu ai dificultăţi în a-ţi găsi cizme potrivite, îţi recomand cu căldură acest model de la CCC, care este practic identic cu cel pe care îl port eu.

În ţinuta de azi am purtat cizmele negre cu o fustă cambrată tot neagră, o combinaţie care subţiază şi alungeşte silueta.

În partea de sus am ales o maletă cu animal print şi un sacou crem, cu croială pe talie. Geanta maro coniac aduce un plus de culoare ţinutei şi se asortează discret cu una din nuanţele bluzei.

Dacă şi ţie îţi plac cizmele lungi, iată aici, aici şi aici alte modele asemănătoare. Şi de asemenea, piese similare celor din ţinuta mea:

Fustă  aici
Bluză  aici
Sacou  aici sau aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Cizme de piele!

Cum să porţi o ţinută “all black”

9 moduri de a purta o fustă neagră

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Încălţările mele de toamnă preferate
Article Name
Încălţările mele de toamnă preferate
Description
O ţinută cu cizme negre lungi, fustă creion neagră şi sacou crem.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *