Salopeta – o piesă dificilă?

Deşi salopetele mi s-au părut interesante ca idee, le-am considerat mereu nişte piese dificile şi le-am evitat.

Motivul principal este, desigur, incomoditatea lor atunci când trebuie să mergi la baie. Dar mai este un motiv, de natură vizuală, şi anume faptul că salopetele sunt foarte revelatoare în zona frontală.

În tinereţe şi cea mai mare parte a perioadei adulte am avut un abdomen plat, aşa că puteam să port orice. Dar, din păcate, odată cu înaintarea în vârstă am luat în greutate, iar abdomenul meu a căpătat o rotunjime pe care încerc s-o maschez pe cât se poate.

Port, de aceea, rochii largi sau cu talia plasată sub bust, cămăşi, sacouri sau cardigane descheiate, bluze un pic mai ample în zona de sub talie.

La o salopetă, însă, această zonă este perfect vizibilă şi din faţă, şi din lateral, aşa că am hotărât că nu mă avantajează.

Totuşi, pentru că salopetele se înscriu în acea arie de nostalgie stilistică a anilor ’70, care are pentru mine un farmec aparte, am tot căutat un model mai puţin dezavantajos pentru silueta mea – şi eventual mai puţin inconfortabil din celălalt punct de vedere.

O salopetă cu croială avantajoasă

Şi am găsit la Bonprix salopeta pe care o port azi, din vâscoză, cu un foarte drăguţ imprimeu floral.

Este o croială foarte interesantă, are bustul uşor cambrat, spatele fronsat iar pantalonii pornesc largi de sub bust şi au volane la tiv. Şi buzunare. 🙂

Datorită croielii largi de sub bust salopeta cade fluid şi nu se mulează pe zona frontală, mascând-o în mod elegant.

De teamă că-mi va fi mică eu mi-am luat mărimea 50 care e bună la bust dar cam prea largă în jos. Totuşi, mă simt foarte bine în ea, e la fel de lejeră ca o rochie şi are, în plus, nota chic a unei salopete.

Ce-i drept, a fost foarte lungă, la 1,70m cât am eu pantalonii se târau pe podea, aşa că am scurtat-o cu vreo 6 cm, ca s-o pot purta cu sandale cu platformă.

Se poate îmbrăca (şi dezbrăca) uşor, pentru că are un fermoar lateral lung, care odată deschis oferă spaţiu suficient – desigur la asta contribuie şi lărgimea salopetei.

Este un model pe care ţi-l recomand dacă eşti înaltă şi cu o structură osoasă mai masivă, deoarece o siluetă firavă se pierde în amploarea croielii.

Ţinuta de azi

Pentru că, odată cu vârsta, etalarea braţelor vara mi-a devenit un pic inconfortabilă, am s-o port fie cu un tricou alb, bleu sau roz pe dedesubt, fie cu cămăşi lejere pe deasupra.

În ţinuta de azi port pe deasupra o cămaşă de in fuchsia, care face un contrast frumos cu albastrul imprimeului. Am încălţat nişte sandale argintii cu platformă şi am completat ţinuta cu o geantă argintie şi cercei lungi.

Este o ţinută relaxată de vacanţă, pe care mă imaginez purtând-o la o plimbare pe faleză, fluturând în adierea brizei.

Este salopeta o piesă dificilă?

Concluzia mea este ca da, salopeta este o piesă vestimentare dificilă, care nu se potriveşte oricui, dar că dacă găseşti acel model care te avantajează, merită să ai una în garderobă, pentru că are un aer foarte cool şi în plus, e foarte simplu de asortat, la fel ca o rochie.

Salopeta o găseşti la Bonprix, o cămaşă similară la Reserved iar sandale ca ale mele la Born2Be.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum te îmbraci când mergi la plimbare vara

Cum să porţi o fustă de vară cu cămaşă

Ce se poartă în vara asta – imprimeurile florale

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Salopeta – o piesă dificilă?
Article Name
Salopeta – o piesă dificilă?
Description
O ţinută cu o salopetă largă înflorată şi o cămaşă de in fuchsia.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *