Război

24 februarie 2022 – ziua când a început războiul.

Ziua când Ucraina vecină nouă, o ţară suverană,  independentă, paşnică este invadată de Rusia cu trupe, tancuri şi aviaţie.

Oraşele sunt bombardate, oamenii îşi iau familiile şi fug din capitală iar staţiile de metrou s-au transformat în adăposturi antiaeriene.

Am plâns citind ştirile şi mă încearcă un profund sentiment de irealitate. Am citit şi am văzut atâtea filme şi documentare despre cel de-al doilea război mondial încât mi-e imposibil să nu fac paralele între situaţia de atunci şi cea de acum.

Este îngrozitor de uşor ca acest război care acum e local să se întindă ca un incendiu de nestăpânit. Mă rog şi sper ca această nenorocire să ne ocolească.

Mă gândesc la oamenii din Ucraina, asemenea nouă, cu familii, visuri şi speranţe, care acum îşi văd vieţile spulberate. Femei, bărbaţi şi copii care îşi lasă în urmă casele şi tot ce au construit şi agonisit ca să se refugieze din calea războiului.

Pregătisem pentru azi o ţinută în culori vesele, dar am scos articolul.

Azi e o zi de doliu.

Să ne rugăm pentru vecinii noştri şi pentru noi.

Cu drag,

One Comment

  • Nicoleta Chindriș

    Sentimente asemănătoare am trăit și eu la aflarea veștii, încă simt o profundă neliniște pentru acei oameni smulși din locurile de baștină. Ne rugăm lui Dumnezeu pentru ei. Într-adevăr o zi tristă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *