Poţi crea o ţinută bej care nu este plictisitoare?

Printre culorile neutre bejul este, cred, “cea mai” neutră. Nici închisă, nici deschisă, nici caldă nici rece, nici intensă, nici atenuată. Este mereu la mijloc.

Eu sunt, atât ca personalitate cât şi ca stil vestimentar, mai degrabă un om al extremelor: îmi plac contrastele, culorile puternice, iau decizii pe care le urmez şi am opinii bine conturate.

Pe de altă parte, însă, îmi place calmul, apreciez răbdarea şi reflexivitatea. Iar în plan vestimentar, mi se întâmplă adesea să aleg palete de culori liniştite, pe care privirea să se odihnească fără a fi suprastimulată.

Mai ales vara îmi plac ţinutele în culori şi din ţesături naturale, ceea ce înseamnă că port in, bumbac sau vîscoză în toate nuanţele de bej şi alb natur.

Totuşi, s-o recunoaştem, o ţinută integral în tonuri de bej poate fi plictisitoare. Soluţia e simplă: accesoriile, întotdeauna accesoriile.

Ţinuta de azi este un bun exemplu al felului cum accesoriile înviorează o ţinută neutră.

Am purtat o fustă mai veche de in bej şi o cămaşă cu mânecă scurtă, tot de in, o nuanţă ceva mai deschisă. Prin urmare, o ţinută integral bej.

În mod evident avea nevoie de nişte detalii contrastante, care s-o dinamizeze. Albul şi negrul au ieşit din discuţie pentru că fiind tot neutre, n-ar fi adus destulă culoare.

O combinaţie cu galben ar fi arătat la fel de bine, dar eu am preferat portocaliu şi maro roşcat.

Am ales, deci, un colier statement de lemn cu piese portocalii şi maro, sandale plate maro şi brăţări în aceleaşi culori. Pentru că doream şi o notă mai deschisă am purtat o geantă de pai alb natur.

Este o ţinută casual, relaxată, care iese din banalitate prin accentul de culoare adus de accesorii.

Deoarece toate piesele care compun ţinuta mea sunt mai vechi, am căutat unele asemănătoare şi iată ce am găsit.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi negru vara

Cum să porţi maro vara

Culorile verii – galben şi alb

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Poţi crea o ţinută bej care nu este plictisitoare?
Article Name
Poţi crea o ţinută bej care nu este plictisitoare?
Description
O ţinută cu bluză şi fustă bej şi accesorii maro şi portocaliu.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *