O rochie tricotată roşie şi o mică improvizaţie

Iarna e anotimpul culorilor mohorâte. Nu doar în natură ci şi în jurul nostru.

Dacă vei sta câteva minute să priveşti femeile de pe stradă o să observi că marea lor majoritate poarta haine de culori închise.

Predomină jachetele matlasate negre sau bleumarin şi blugii sau pantalonii închişi la culoare, rareori mai vezi un fular sau o căciulă într-o culoare mai vie.

Ce-i drept, observaţiile mele se referă la Bucureşti care este un oraş murdar, mai ales iarna, şi nu predispune la fantezii coloristice de genul paltoane crem sau cizme albe.

Poate că doamnele din alte oraşe sunt mai norocoase. Am fost, acum o lună în Braşov şi mă gândeam, plimbându-mă prin centru, că acolo te poţi îmbrăca şi altfel decât cu scopul de a te feri de noroi şi de praf.

Dar dincolo de necesitatea de a te îmbrăca practic şi adecvat condiţiilor, dacă iubeşti culorile şi ai un strop de creativitate, poţi găsi soluţii ca să ieşi din uniforma geacă de iarnă-blugi.

Ţinuta de azi

Eu am ales pentru azi o rochie tricotată roşie, o nuanţă destul de închisă ca să fie purtabilă iarna, dar în acelaşi timp vie şi plină de energie.

Dreaptă, cu sliţuri pe ambele părţi şi cu guler rulat, este moale şi călduroasă, perfectă pentru zilele reci. (Nu şi pentru poze de interior, m-au trecut toate transpiraţiile şi mi s-au aburit ochelarii 🙂  )

Am purtat-o cu o geacă de piele ecologică neagră cu cizme lungi, tot negre şi am ales o geantă cu animal print, pentru a crea dinamism cromatic.

Aruncând o privire de ansamblu ţinutei, mi-am dat seama că aveam nevoie de un colier lung şi masiv, dar deşi am o colecţie de bijuterii bogată, nu se potrivea nimic. Aşa că am improvizat – am folosit o curea împletită din piele, căreia i-am înfăşurat capătul în jurul cataramei.

Improvizaţi!

Este o recomandare pe care v-o fac şi vouă, aceea de a nu deveni prizonierele unui singur mod de a purta hainele şi accesoriile. Priviţi-le creativ şi adaptaţi-le aşa cum vreţi  la ţinutele voastre.

O bluză cu decolteu în V pe care o porţi invers pe sub sacou, obţinând un elegant decolteu bărcuţă. O eşarfă pe care o porţi drept cordon sau un cordon pe care îl porţi drept colier. O rochie mai groasă care devine trenchcoat.

Se pot imagina nenumărate moduri originale în care pot fi purtate piesele unei garderobe, trebuie doar să le vedeţi cu o privire proaspătă.

Ţinuta pe care am alcătuit-o azi condimentează cu roşul ei o zi mohorâtă de iarnă şi în plus, este comodă şi călduroasă.

Dacă te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată ce-ţi recomand.

  • Rochia este de la Bonprix, o găseşti aici.
  • Alte modele frumoase aici, aici sau aici.
  • O geacă de piele ecologică asemănătoare cu a mea tot la Bonprix aici, aici sau aici.
  • Cizme negre asemănătoare la Born2Be aici sau aici.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

A început sezonul rochiilor tricotate

Cum să porţi un pulover cu model norvegian

De ce ar trebui să-ţi cumperi o vestă lungă

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O rochie tricotată roşie şi o mică improvizaţie
Article Name
O rochie tricotată roşie şi o mică improvizaţie
Description
O ţinută cu o rochie tricotată roşie, geacă de piele şi un cordon purtat drept colier.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *