Cum să porţi un pulover cu model norvegian

Suntem în sezonul tricotajelor iar ofertele de pulovere, rochii sau cardigane ne îmbie din toate vitrinele, fizice sau virtuale.

Inspirat din moda anilor ’70 – ‘80, puloverul cu model norvegian este una dintre piesele în vogă ale iernii.

Poate că multe dintre voi aţi avut în copilărie un pulover asemănător – cu un model floral stilizat geometric, cu romburi şi triunghiuri, plasat de jur împrejurul umerilor sau pe piept şi pe mâneci.

Avându-şi originea în Norvegia, aceste pulovere sunt de obicei groase şi sunt purtate adesea în ţinute sport, la ski sau în drumeţii.

Dar cum farmecul modei constă tocmai în transgresarea limitelor dintre diversele stiluri vestimentare, puloverele norvegiene au evoluat şi ele.

Aşa încât au apărut pulovere sau cardigane mai subţiri, din tricot moale şi elegant, care pot fi purtate şi în ţinute de stradă, nu doar pe munte.

Cum poţi purta un pulover cu model norvegian

Fiind asociat cu vacanţa şi timpul liber, cel mai adesea vei purta un pulover norvegian cu blugi şi ghete sau cizme de iarnă.

O altă ţinută clasică este cu pantaloni reiaţi sau cu fuste în cute din tweed sau ţesături în carouri, purtate cu cizme lungi fără toc – aşa numitele riding boots.

Sunt combinaţii vestimentare care amintesc de ţinutele casual ale prinţesei Diana (şi dacă urmăreşti The Crown cu siguranţă ştii despre ce vorbesc) şi care au revenit puternic în trendurile actuale.

Totuşi, dacă ai trecut de o anumită vârstă, trebuie să fii niţel precaută când porţi piese inspirate din moda tinereţii tale.

Într-adevăr, purtată de o tânără o astfel de ţinută arată trendy, cu aerul ei voit retro. Pe de altă parte, atunci când este purtată de o doamnă peste 50 de ani poate să arate ca şi cum şi-ar fi scos din dulap vechile haine din anii ’80 – ponosit şi demodat.

Cum port eu puloverul norvegian

Ca să evit această situaţie, eu am combinat puloverul cu o fustă plisată maro, realizând astfel două contraste:

  • între alura masculină a puloverului aerul feminin al fustei
  • între textura lucioasă a fustei şi cea pufoasă a puloverului

În plus, mi-am ridicat mânecile şi am introdus puloverul în betelie în lateral ca să pun în evidenţă talia şi să creez o linie oblică, mai interesantă din punct de vedere vizual.

Am încălţat nişte cizme lungi, bej, din piele întoarsă şi am completat ţinuta cu o geantă de umăr maro şi un colier cu piese de lemn asortat cu culorile desenului de pe pulover.

Am obţinut astfel o ţinută modernă, smart-casual, care reuşeşte să evite aerul vetust prin câteva mici trucuri stilistice.

Piesele care compun ţinuta mea nu mai sunt disponibile, dar dacă îţi place ideea unui pulover cu model norvegian purtat cu o fustă plisată, iată ce îţi recomand.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi un pulover supradimensionat când eşti plinuţă

De ce prefer toamna cardiganele în locul puloverelor

Când eşti în pană de inspiraţie, încearcă o ţinută monocoloră

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi un pulover cu model norvegian
Article Name
Cum să porţi un pulover cu model norvegian
Description
O ţinută cu pulover cu model norvegian şi fustă plisată.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *