Nişte amintiri şi o adiere de flower power

M-am născut în 1965, adică exact în perioada când, în America, mişcarea hippie şi curentul flower power erau în plină desfăşurare.

Şi cum în România comunistă noutăţile şi trendurile ajungeau cu mare întârziere, am luat contact cu aceste mişcări culturale care au transformat lumea, exact în perioada de formare a gusturilor estetice, pe la 10-12 ani.  

Anii ’70 au reprezentat şi scurta perioadă în care regimul comunist a permis o oarecare liberalizare culturală aşa că am putut vedea cum femeile au adoptat cu entuziasm moda fustelor mini, sau dimpotrivă, a celor lungi şi romantice, însoţite de veste de piele, franjuri şi coliere supradimensionate.

Flower power

Eram fascinată de moda hippie, aşa cum o vedeam în filme şi în revistele Cinema şi, adolescentă fiind, îmi doream cu ardoare blugi evazaţi sau sandale cu platformă.

Nu i-am avut, nici pe unii nici pe celelalte, nu doar pentru că erau foarte scumpi, dar şi pentru că, într-un mic orăşel de provincie din centrul ţării, nu prea aveai de unde să procuri aşa ceva.

Am avut, în schimb, o superbă fustă maxi înflorată, pe care mi-am cusut-o singură, de mână, şi pe care am purtat-o cu mândrie în toţi anii de liceu.

Probabil că această nostalgie şi-a pus pentru totdeauna amprenta asupra gusturilor mele, căci şi azi îmi plac la fel de mult hainele de inspiraţie flower power.

Mă bucur foarte mult că moda anilor ’70 a revenit în atenţia designerilor şi că pot găsi o mulţime de haine frumoase care îmi readuc în memorie acei ani.

Cum este această rochie înflorată, cu un superb imprimeu în tonuri de roz pe fond negru, de la Bonprix.

Deoarece culorile imprimeului impun modul de asortare, am purtat-o cu o curea neagră de piele întoarsă şi cizme din acelaşi material. Am adăugat un cardigan negru până la genunchi, o geantă cu franjuri şi cercei lungi.

Am obţinut astfel o ţinută modernă, cu un uşor aer retro, care mă duce cu gândul la fusta mea cu flori din liceu. 🙂

Dacă te inspiră ţinuta mea, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

  • Rochia este de la Bonprix, o găseşti aici
  • Un cardigan negru găseşti la AboutYou aici, aici sau aici.
  • O curea de piele cu o cataramă frumoasă la Bonprix.
  • O geantă asemănătoare la ePantofi.
  • Cizme negre la CCC, aici sau aici.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Reţeta unei ţinute de iarnă cu rochie

Cum să-ţi compui o ţinută casual cu rochie

O rochie, trei anotimpuri

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Nişte amintiri şi o adiere de flower power
Article Name
Nişte amintiri şi o adiere de flower power
Description
O ţinută de inspiraţie flower power, cu o rochie înflorată maxi, un cardigan lung şi geantă cu franjuri.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *