Cum să-ţi compui o ţinută de vară smart-casual

Stilul meu se poate caracteriza în bună măsură prin aceste două cuvinte: smart şi casual.

Ele definesc nu doar gusturile mele în materie de vestimentaţie dar şi stilul meu de viaţă.

Lucrez de acasă de foarte multă vreme, aşa că n-am avut nevoie să-mi dezvolt o garderobă office. Sunt, mai degrabă, o introvertită şi nu-mi plac petrecerile cu multă lume, deci nu am rochii de ocazie din cale-afară de elegante.

Mă îmbrac, în cele mai multe situaţii, în ţinute casual, dar îmi place adesea să adaug o notă smart, fie prin intermediul accesoriilor, fie folosind piese vestimentare elegante, cum este sacoul.

Ţinuta de azi a pornit de la o rochie de vară din vîscoză, uşoară şi lejeră, galbena cu imprimeu floral alb. Nimic sofisticat, este genul de rochie pe care o îmbraci la repezeală, încalţi nişte şlapi şi mergi să plimbi căţelul. 🙂

Totuşi, în ciuda lejerităţii ei, rochia are o eleganţă discretă pe care mi-am dorit să o pun în valoare.

Aşa încât, în loc de şlapi am încălţat nişte sandale cu platformă, alb cu argintiu, cu talpă de plută. Am păstrat paleta alegând drept accesorii un colier şi nişte cercei argintii şi un coş de pai cu mânere albe.

Nota finală de eleganţă este dată de sacoul alb cu mîneci trei-sferturi. Dacă fără sacou ţinuta era un simplu outfit casual de vară, cu sacou capătă dintr-o dată un aer sofisticat şi elegant.

O observaţie legată de sandale. Atunci când porţi rochii de vară largi sunt de preferat sandalele cu platformă în locul sandalelor cu toc subţire. Motivul este că aspectul mai masiv al platformei echilibrează ţinuta, pe când sandalele cu toc subţire contrastează cu volumul rochiei şi fac ca picioarele să pară prea subţiri prin comparaţie.

Poate veţi argumenta că pe căldura asta n-ai cum să porţi sacou peste rochie. Şi e adevărat, afară unde sunt 35 de grade, sacoul nu-şi are rostul.

Dar v-aţi gândit la aerul condiţionat? Oriunde mergi, în magazine, în malluri, în sedii de firme, aerul condiţionat este setat la temperaturi mult mai joase decât afară, iar după primele minute de plăcută răcorire, începe să ţi se facă frig.

În această situaţie un sacou subţire de vară (dar şi un cardigan sau o eşarfă) te va apăra de răcoare şi, în acelaşi timp, va aduce un plus de stil ţinutei tale.

Dacă îţi place ţinuta mea, iată ce-ţi recomand.

Iată şi câteva alte modele de rochii de vară de culoare galbenă de la Bonprix.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

5 tipuri de încălţări de vară pe care ar trebui să le ai, dacă îţi doreşti ţinute cu stil

3 modele de rochii de vară pe care ai să le iubeşti dacă eşti plinuţă (şi nu numai)

Cum te îmbraci când eşti invitată la o nuntă vara

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să-ţi compui o ţinută de vară smart-casual
Article Name
Cum să-ţi compui o ţinută de vară smart-casual
Description
O ţinută cu o rochie galbenă de vară, sacou alb şi accesorii albe şi argintii.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *