Când găseşti o piesă vestimentară care îţi place şi-ţi vine bine, cumpără-ţi mai multe culori!

Cu ocazia curăţeniei de Crăciun de anul ăsta am făcut mult amânata sortare a garderobei mele.

Înainte de a-mi lua inima-n dinţi şi a purcede la această complicată sarcină, îmi făceam planuri să mai cumpăr o comodă de la Ikea ca să mai am nişte spaţiu suplimentar de depozitare. 🙂

Totuşi, bunul simţ a învins şi mi-am zis că voi cumpăra comoda numai dacă voi mai avea nevoie de ea după ce scot din garderobă hainele pe care nu le mai port. S-a dovedit că nu mai era nevoie, ba chiar am reuşit să aranjez lejer tot ce păstrasem.

Eu mă despart greu de haine, am mai scris despre asta. Totuşi, nu înseamnă că păstrez la infinit lucruri care este clar că nu mi se mai potrivesc – ca mărime sau ca stil.

Am donat, deci, o mulţime de pulovere prea mici, prea groase sau prea înţepătoare. Bluze în tot felul de nuanţe de bej sau în culori leşinate, care nu s-au potrivit niciodată cu tenul meu, fulare prea mari şi pufoase, care mă umpleau de scame, pantaloni cu croieli dezavantajoase, rochii de lungimi incerte.

Pe de altă parte nu mi-am donat blugii skinny, pentru că deşi acum se poartă (şi îmi plac foarte mult) modelele largi, n-am nici o îndoială că în câţiva ani vor reveni în modă.

În timp ce îmi rearanjam hainele în dulap mă gândeam să vă împărtăşesc şi vouă una dintre ideile pe care le aplic mereu când fac shopping.

Dacă găsesc o piesă vestimentară care îmi place şi-mi vine bine, îmi cumpăr mai multe culori.

Este un lucru banal, în fond, dar cred că trebuie spus deoarece adesea ne simţim obligate să facem o alegere şi alegem, de cele mai multe ori culorile neutre.

De teamă că am putea fi considerate prea cheltuitoare sau prea frivole, ne reţinem din a cumpăra încă o culoare din acelaşi model de bluză pe care o iubim, mai ales dacă e o culoare vie.

Eu cred că-i o greşeală. Dacă ai găsit o piesă care are calitatea pe care o doreşti şi îţi vine bine, este mult mai economic şi înţelept să o cumperi din nou pe altă culoare decât să încerci un model nou, despre care nu ştii dacă o să-ţi placă.

La fel am procedat şi eu cu rochia pe care o port azi. Doar că eu mi-am cumpărat mai întâi culoarea puternică – galbenul – şi după ce am constatat că era rochia tricotată perfectă, m-am găbit să comand şi varianta bej.

Spre deosebire de bluzele bej la care am renunţat şi care erau nuanţe spre maro, acesta este un bej cu o tentă de gri, mult mai potrivit tenului meu.

Este o culoare neutră elegantă, care poate fi asortată cu negru, maro ciocolatiu, gri antracit, bordo sau camel.

În ţinuta de azi o port cu nişte cizme bordo foarte închis, colier şi brăţară bordo şi o geantă maro. Pe deasupra ar merge un palton de stofă negru, maro sau bordo, un palton matlasat sau o geacă de piele, în funcţie de vreme şi de ocazie.

Rochia este de la H&M dar din păcate mai e disponibilă doar într-o gamă limitată de mărimi. Iată însă o rochie tricotată de la Bonprix pe care o poţi găsi în toate mărimile pe bej, negru şi roşu.

Nişte cizme bordo găseşti la ePantofi iar o geantă maro similară la Mohito.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

De ce nu sunt minimalistă (şi probabil nu voi fi niciodată)

Cum să porţi galben iarna

Cum să redescoperi hainele din dulapul tău

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Când găseşti o piesă vestimentară care îţi place şi-ţi vine bine, cumpără-ţi mai multe culori!
Article Name
Când găseşti o piesă vestimentară care îţi place şi-ţi vine bine, cumpără-ţi mai multe culori!
Description
O ţinută cu o rochie tricotată bej şi accesorii bordo.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *