Chimonoul – plecat din Japonia şi ajuns vedetă în moda actuală

Chimonoul este o piesă vestimentară cu o istorie lungă şi o evoluţie interesantă.

La origine, chimonoul este o rochie tradiţională japoneză, cu mâneci largi și un aspect elegant, şi care în Japonia se poartă şi acum în forma sa originală, la ceremonii şi evenimente speciale.

Chimonoul a intrat în moda occidentală la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, prin intermediul curentul artistic Art Nouveau care a pus în valoare formele naturale și liniile sale fluide.

Apoi, în perioada anilor ’20, silueta şi elementele de design ale chimonoului au fost adaptate pentru a se potrivi stilului epocii, cu linii fluide şi ornamentaţii stilizate.

În fine, în anii ’60 și ’70, mișcarea hippie și stilul boho care au căutat inspirație în cultura orientală, au preluat modelele florale, culorile vii și materialele ușoare, specifice chimonoului şi le-au integrat în moda acelei perioade.

Astăzi chimonoul este una dintre piesele vedetă ale modei actuale şi este purtat în cele mai diverse contexte: de la rochie de plajă sau ţinută casual până la ţinute somptuoase, demne de covorul roşu.

Pentru mine chimonoul este o pasiune foarte recentă – abia în vara asta mi-am cumpărat primul chimono. (Au fost, de fapt două, pentru că era disponibil în două imprimeuri care mi-au plăcut în mod egal. 🙂 )

Chimonoul se poate purta în multe moduri: peste o ţinută simplă, cu blugi şi tricou, peste nişte pantaloni largi, închis cu cordon, ca o rochie, sau dimpotrivă, deschis şi lăsat să fluture liber.

Eu prefer ultima variantă, pentru că marginile chimonoului formează două linii verticale care alungesc şi subţiază ţinuta.

Ţinuta de azi

Azi am vrut să creez o ţinută elegantă, aşa că am îmbrăcat nişte pantaloni negri evazaţi şi un top de satin tot negru, iar pe deasupra chimonoul în nuanţe de bordo şi auriu.

Am încălţat nişte pantofi sling-back cu vârf ascuţit şi am ales o poşetă plic cu lanţ auriu. Deoarece topul are un decolteu amplu, am purtat două coliere suprapuse, care dau o notă spectaculoasă ansamblului.

Este o ţinută cu un aer sofisticat, pe care aş purta-o la un eveniment sau o petrecere care are loc vara. Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Chimonoul este de la Bonprix, dar stocul s-a epuizat acum.
  • Am găsit însă modele disponibile la FashionDays aici, aici sau aici şi la AboutYou aici.
  • Pantaloni negri eleganţi găseşti la Bonprix.
  • Un top negru din satin la FashionDays aici, aici sau aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

In trend – Hainele de inspiraţie indiană

O ţinută uşor exotică, de inspiraţie orientală

Cum să asociezi cu succes două imprimeuri

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Chimonoul – plecat din Japonia şi ajuns vedetă în moda actuală
Article Name
Chimonoul – plecat din Japonia şi ajuns vedetă în moda actuală
Description
O ţinută cu chimono în nuanţe de bordo şi auriu, top şi pantaloni negri.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *