Fă rai din ce ai

Multă vreme am dispreţuit această zicală, pe care am considerat-o o cale sigură spre mediocritate. În anii mei mai tineri o interpretam drept “Mulţumeşte-te cu ce ai” adică limitează-ţi aşteptările, stai la locul tău, nu-ţi asuma riscuri.

Înaintând în vârstă am început să înţeleg că, departe de a fi un elogiu adus mediocrităţii, dictonul “Fă rai din ce ai” ascunde o înţelepciune profundă.

Nu te îndeamnă deloc să te mulţumeşti cu ce ai şi să nu încerci să ai sau să faci mai mult pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa.

Dimpotrivă, “Fă rai din ce ai” înseamnă să foloseşti la maxim mijloacele care îţi stau la dispoziţie, să obţii cele mai bune rezultate fără să foloseşti resurse externe, ci doar cele pe care le ai deja.

“Fă rai din ce ai” înseamnă să te bucuri şi să fii recunoscător pentru ceea ce ai, fie că e vorba de lucruri materiale, spirituale sau de relaţiile tale: cu partenerul, cu copii sau prietenii tăi.

Ne trăim vieţile într-o veşnică alergare după “altceva”: altă maşină, alt concediu, alte haine, alte experienţe, alţi parteneri, chiar.

Pare că, întotdeauna, acel bine pe care îl căutăm se află undeva în faţa noastră şi poate fi atins doar cu preţul unor noi experianţe, lăsând în urmă ceea ce avem deja.

“Fă rai din ce ai” te îndeamnă să te apleci cu atenţie asupra a ceea ce ai în prezent – poate că stai deja pe o comoară şi, cu privirea mereu spre altceva, nici nu-ţi dai seama de asta.

Ţinuta de azi

În ţinuta de azi (şi în multe dintre cele pe care vi le-am prezentat în ultima perioadă) am aplicat exact acest dicton.

Am vrut să creez o ţinută foarte elegantă, pentru o petrecere cu adevărat sofisticată, genul la care ai nevoie de o rochie de seară deosebită.

Evident, a cumpăra o astfel de rochie era exclus, era o cheltuială absolut nejustificată, mai ales că eu nu sunt vreo petrecăreaţă.

Aşa că am pus în aplicare dictonul “Fă rai din ce ai”. Ţinuta mea este alcătuită din fusta bleumarin de satin cumpărată acum vreo două luni, bluza brodată cu paiete pe care o am de vreo 10 ani, poşeta şi pantofii care sunt în garderoba mea de cel puţin 5 ani.

Am obţinut astfel o ţinută superbă, pe care aş putea s-o port la orice petrecere cu ştaif, fără să cheltuiesc nici un ban.

Vă recomand şi vouă ca, indiferent care este ocazia pentru care vă îmbrăcaţi, să vă cercetaţi cu atenţie garderoba şi să vedeţi dacă nu descoperiţi în ea comori uitate care, combinate creativ, pot alcătui ţinute minunate.

Acesta este, dragi prietene, ultimul articol din acest an. Vă doresc să aveţi o noapte de Revelion extraordinară şi să treceţi în noul an cu zâmbetul pe buze.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Alb şi negru – mereu o combinaţie rafinată

O ţinută de party care nu este ce pare a fi

Satin şi argintiu – reţeta unei ţinute elegante

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Fă rai din ce ai
Article Name
Fă rai din ce ai
Description
O ţinută sofisticată cu fustă de satin şi bluză cu paiete albastru închis.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *