Cum ne îmbrăcăm când ne e ba cald, ba frig

În primele săptămâni ale lui martie eşti pusă adesea în faţa întrebării “Cât de gros să mă îmbrac?”.

Zilele reci, cu temperaturi de 5-6 grade alternează cu zile calde, care uneori seamănă cu cele de mai. Încă nu-ţi vine să renunţi la geaca groasă şi la ghete, dar parcă nici nu te simţi în largul tău transpirând în palton la 20 de grade.

Soluţia este să porţi haine mai subţiri, dar în mai multe straturi, la care poţi renunţa când se face cald. De exemplu un tricou subţire peste care porţi o cămaşă, peste care porţi un pulover, iar pe deasupra o jachetă.

Îmi plac suprapunerile vestimentare (în engleză se numers layers iar a te îmbrăca în straturi layering)  nu numai pentru că asigură confortul termic indiferent de temperatură dar şi pentru că sunt foarte interesante stilistic.

Din păcate nu prea pot să le port pentru că, deşi aparent am depăşit perioada menopauzei, bufeurile au rămas prezente. Acesta este unul din motivele pentru care evit, de exemplu, puloverele cu guler înalt şi prefer să port, chiar şi iarna bluze deschise la gat şi eşarfă sau fular.

Ţinuta de azi

La fel am făcut în ţinuta de azi, când am purtat o rochie din jerse cu un decolteu destul de amplu, pe care l-am mascat cu un colier în nuanţe de verde şi o eşarfă în dungi, verde cu alb.

Peste rochie am purtat un sacou verde la care am asortat colierul şi eşarfa. Am încălţat pantofii cu platformă (super comozi) şi am completat ţinuta cu o poşetă cross-body alb cu negru.

Am obţinut astfel o ţinută de tranziţie, potrivită pentru o zi schimbătoare de primăvară şi o temperatură corporală la fel de schimbătoare. 🙂

Dacă te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare – nu identice pentru că cele pe care le port eu nu mai sunt disponibile.

Alte ţinute de tranziţie între iarnă şi primăvară

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

În verde în prima zi de primăvară

Când e soare cu dinţi primăvara, trenciul e prietenul tău

Între iarnă şi primăvară – cum te îmbraci?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum ne îmbrăcăm ne e ba cald, ba frig
Article Name
Cum ne îmbrăcăm ne e ba cald, ba frig
Description
O ţinută cu rochie neagră de jerse şi sacou verde.
Author
MaxineOver50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *