Un costum de catifea reiată – clasic şi totuşi în trend

Cu o eleganță atemporală și o textură distinctivă, catifeaua reiată revine în forță în lumea modei contemporane.

Materialul, denumit în engleză corduroy, este caracterizat prin prezenţa acelor dungi paralele reliefate, mai subţiri sau mai late (sau cum se spunea în tinereţea noastră – raiat mic sau mare).

Anii ’70 au reprezentat apogeul popularității catifelei reiate. De la pantalonii evazaţi cu talie înaltă până la sacourile elegante și rochiile sarafan, acest material a fost omniprezent în garderoba fashionistelor din acea perioadă.

Şi cum moda este ciclică, catifeaua reiată nu a rămas în umbră pentru mult timp. În ultimii ani, designerii au readus-o în prim plan, transformând-o într-un element modern, care păstrează însă o notă de nostalgie retro.

Ţinuta de azi

Costumul bordo de catifea reiată pe care îl port azi este un amalgam perfect între clasic şi modern.

Sacoul uşor cambrat, cu buzunare aplicate şi revere alungite şi pantalonii puţin evazaţi compun o ţinută cu un aer elegant şi sofisticat, îmbinat cu o notă de nonșalanță, datorită texturii inconfundabile a catifelei reiate.

Am purtat costumul cu o cămaşă bleu de satin care, în contrast cu nuanţa superbă de bordo a costumului, aduce luminozitate întregii ţinute.

Combinaţia de bordo şi bleu este neaşteptată pentru mine – e prima oară când o folosesc – şi se dovedeşte extrem de plăcută vizual. Dar bordo-ul este o culoare versatilă, care se asortează frumos şi cu gri perlat, bej, crem, verde pal, lila şi diverse nuanţe de roz.

În fine, pentru a accentua eleganța ansamblului am ales accesorii argintii – pantofi și poșetă, cercei şi un mic colier de argint.

Am obţinut astfel o ţinută rafinată, care îmbină în mod fericit clasicul cu modernul şi care poate fi purtată într-o mulţime de ocazii.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Trenciul, haina noastra cea de toate toamnele

Cum să porţi o ţinută casual monocromă

Cum să porţi un sacou de tweed fără să arăţi demodată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Un costum de catifea reiată – clasic şi totuşi în trend
Article Name
Un costum de catifea reiată – clasic şi totuşi în trend
Description
O ţinută cu costum de catifea reiată bordo, cămaşă de satin bleu şi accesorii argintii.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *