Cu ce porţi animal print? Cu roşu, bineînţeles!

V-am spus că am o pasiune pentru animal print? Probabil că da, şi nu doar o dată. E suficient să te uiţi pe feedul meu de Instagram şi îţi dai seama imediat 🙂

Partea curioasă e că până în urmă cu doi ani nici prin cap nu mi-ar fi trecut să-mi cumpăr vreo piesă cu animal print. Imprimeuri florale, da, dungi, poate, dar animal print, în nici un caz.

Cum s-a transformat respingerea în pasiune? Prin educaţie vizuală. Am văzut pe Instagram şi Pinterest multe, foarte multe ţinute pline de stil care conţineau piese cu print animal.

Mi-au trezit interesul şi mi-am cumpărat şi eu, mai întâi o bluză, o eşarfă, apoi o fustă, încă una, o rochie, apoi nişte botine şi-o poşetă, şi tot aşa.

Acum, piesele cu animal print sunt o prezenţă consistentă în garderoba mea, le iubesc şi le port cu plăcere în ţinute casual sau elegante.

Cu ce asortezi animal print?

Multe femei spun “Aş purta animal print dar nu ştiu cum să-l asortez.”

În realitate este foarte uşor de asortat, cu atăt mai mult cu cât este, de obicei, un imprimeu în culori neutre.

Îl poţi purta, deci, cu negru, cu bej sau ecru, cu diverse nuanţe de maro, asemănătoare celor din imprimeu.

Dar combinaţia m-a cucerit pe mine este cea cu roşu. Roşul e o culoare puternică iar printul animal un imprimeu plin de forţă, aşa că cele două se potenţează reciproc şi dau ţinutei o vitalitate deosebită.

Animal print şi roşu

Am plecat de la o fustă din denim cu un frumos imprimeu leopard, în nuanţe de maro şi negru. Am continuat cu bluză şi dresuri negre deoarece am vrut să păstrez stratul de dedesubt cât mai neutru, ca să scot în evidenţă jacheta.

Jacheta roşie la două rânduri, cu rever amplu şi croiala cambrată, a fost o achiziţie excelentă de la Bonprix, pe care am cumpărat-o cu o reducere de 50%. Din păcate nu mai e disponibilă acum dar am găsit în alte magazine online nişte modele de jachete şi paltoane de culoare roşie la fel de frumoase, ale căror linkuri vi le las mai jos.

La gât mi-am pus o eşarfă tot cu imprimeu animal, în nuanţe foarte asemănătoare cu ale fustei. Dacă n-aş fi avut-o, aş fi ales o eşarfă neutră pentru că încă un animal print diferit de cel al fustei ar fi încărcat prea mult ţinuta.

În fine, botinele brun închis şi geanta maro cu negru completează ansamblul, păstrînd cromatica neutră.

Este o ţinută care are două puncte de interes dar care reuşeşte să păstreze echilibrul între bogăţia imprimeului fustei şi roşul puternic al jachetei.

Dacă ţinuta mea te inspiră şi îţi doreşti piese asemănătoare, iată unde găseşti.

Jachetă/Palton  aici, aici, aici, aici, aici, aici sau aici
Fustă  aici,  aici sau aici
Botine  aici
Geantă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi roşu dacă eşti plinuţă

Cum să porţi cu stil animal print

Cum să porţi culori neutre după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cu ce porţi animal print? Cu roşu, bineînţeles!
Article Name
Cu ce porţi animal print? Cu roşu, bineînţeles!
Description
O ţinută cu jachată roşie şi fustă animal print.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *