Contraste stilistice – carouri şi denim vs. satin şi perle

Urmăresc pe bloguri şi pe conturile lor de social media o serie de femei cu stil pe care le admir şi de la care am învăţat foarte mult în ultimii ani.

Sunt femei mature, inteligente şi elegante, cu stiluri personale diverse, dar întotdeauna de un bun gust desăvârşit.

Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat de la ele, şi care pentru mine a constituit o revelaţie, a fost contrastul stilistic şi asocierea unor stiluri diferite în aceeaşi ţinută.

Până să aflu despre asta credeam, aşa cum probabil crezi şi tu, că stilurile sunt complet separate. Adică dacă te îmbraci casual, o faci din cap până-n picioare: blugi, adidaşi, tricou, geacă. Sau dacă vrei o ţinută office elegantă, îţi pui sacou, fustă, bluză cu fundă şi pantofi cu toc.

Ideea că poţi combina piese casual şi piese elegante în aceeaşi ţinută mi s-a părut de-a dreptul revoluţionară şi m-a atras imediat.

Contrastul stilistic

Am început şi eu să folosesc această tehnică, la început cu reţinere, apoi tot mai încrezătoare, pe măsură ce am căpătat experienţă.

Este o modalitate excelentă de a crea ţinute chic, moderne şi tinereşti, iar un exemplu foarte bun este ţinuta mea de azi.

Elementul de la care am început alcătuirea ţinutei a fost o cămaşă în carouri negru şi roşu, pe care mi-am cumpărat-o de curând.

Îmi plac carourile, mai ales când e vorba de sacouri, dar la cămăşi acestea se duc de obicei în zona de casual.

Cum doream o ţinută în care să asociez stilurile, am hotărât să port o fustă elegantă de satin negru. (Pe surorile ei mov şi albastru petrol le-aţi văzut deja. 🙂 )

Ca să accentuez nota elegantă a ţinutei am ales două coliere suprapuse de perle, care fac un contrast foarte frumos cu nota rustică şi culoarea cămăşii.

Am stat în cumpănă dacă să aleg pe deasupra un blazer sau un palton şi până la urmă am ales o geacă de blugi, care se înscrie în aceeaşi zonă casual ca şi cămaşa, în contrast cu fusta şi perlele. Am completat ţinuta cu o poşetă de umăr neagră şi pantofi roşii.

Am obţinut astfel, o ţinută variată din punct de vedere stilistic, care asociază piese elegante şi casual, mult mai interesantă decât dacă aş fi păstrat doar un singur stil.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată unde poţi găsi piese asemănătoare:

Cămaşă  aici
Fustă  aici
Jachetă  aici
Perle  aici
Pantofi  aici
Poşetă  aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să compui o ţinută de ocazie, cu bluză şi fustă mov

Cu ce asortezi turcoazul? Ce zici de camel şi animal print?

Roşu şi negru

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Contraste stilistice – carouri şi denim vs. satin şi perle
Article Name
Contraste stilistice – carouri şi denim vs. satin şi perle
Description
O ţinută cu cămaşă în carouri, fustă de satin, jachetă denim şi perle.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *