Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Cizme de piele!

În primul articol din seria Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday ţi-am recomandat un palton şi în cel de-al doilea o jachetă de iarnă, aşa că azi voi trece în zona de încălţăminte şi îţi voi recomanda nişte cizme lungi de piele.

O pereche de cizme de piele lungi până la genunchi reprezintă o achiziţie importantă pentru garderoba ta. Desigur, şi datorită preţului, care nu este mic, dar mai ales pentru că sunt extraordinar de versatile şi aduc un aer elegant şi stilat oricărei ţinute.

Le poţi purta cu o rochie midi care acoperă carâmbul şi vei obţine instantaneu o ţinută rafinată, cu o notă retro amintind de anii 70.

Sau cu blugi skinny în interiorul carâmbului şi o jachetă casual. Sau cu colanţi, un cardigan lung şi o eşarfă înfăşurată în jurul gâtului. Sau pe sub o pereche de pantaloni culotte super trendy.

Ai nenumărate posibilităţi de a purta cizmele de piele, aşa că îţi recomand cu căldură să profiţi de reducerile de Black Friday şi să-ţi cumperi o pereche.

Cu toc sau fără toc?

Desigur, e alegerea ta.

Dacă porţi în general, tocuri, poţi opta pentru o pereche de cizme cu toc mediu sau înalt. Îţi recomand, totuşi, să alegi un model cu tocul mai gros, pentru că sunt mai stabile şi mai comod de purtat dacă e alunecos pe jos.

Vezi toate modelele de cizme cu toc de pe epantofi.ro

Vezi toate modelele de cizme cu toc de pe aboutyou.ro

Vezi toate modelele de cizme cu toc de pe answear.ro

Vezi toate modelele de cizme cu toc de pe otter.ro

Vezi toate modelele de cizme cu toc de pe ccc.eu/ro/

Cizmele cu talpă plată şi toc jos (riding boots) sunt de asemenea o alegere foarte bună şi vor oferi ţinutelor tale un aer britanic, smart-casual.

Vezi toate modelele de cizme fără toc de pe aboutyou.ro

Vezi toate modelele de cizme fără toc de pe answear.ro

Vezi toate modelele de cizme fără toc de pe epantofi.ro

Vezi toate modelele de cizme fără toc de pe otter.ro

Vezi toate modelele de cizme fără toc de pe ccc.eu/ro/

Dacă ai un stil mai nonconformist poţi să alegi şi un model cu platformă sau talpă tip şenilă, care este foarte în vogă în acest sezon.

Piele sau piele ecologică?

Depinde de bugetul pe care îl ai la dispoziţie.

Cizmele de piele ecologică sunt considerabil mai ieftine decât cele de piele, acestea din urmă având un preţ cel puţin dublu.

Dar trebuie să ai în vedere şi durabilitatea lor. Cizmele de piele sunt mult mai durabile decât cele de piele ecologică, mai ales dacă le porţi frecvent. Pielea naturală rezistă mai bine la intemperii, se uzează frumos căpătând o patină interesantă, fără să se deterioreze.

Cizmele de calitate din piele ecologică au preţuri care pornesc de pe la 180-200 de lei şi ajung, în funcţie de model şi brand, până la 400 de lei.

Vezi toate modelele de cizme din piele ecologică de pe answear.ro

Vezi toate modelele de cizme din piele ecologică de pe born2be.com.ro

Vezi toate modelele de cizme din piele ecologică de pe ccc.eu/ro/

Vezi toate modelele de cizme din piele ecologică de pe epantofi.ro

Cizmele de piele pornesc de la 300-350 de lei preţ neredus şi pot ajunge până la 800-900 de lei. Fireşte, mă refer la branduri recunoscute pentru calitatea lor, dar nu premium, care sunt mult mai scumpe.

Vezi toate modelele de cizme din piele de pe epantofi.ro

Vezi toate modelele de cizme din piele de pe answear.ro

Vezi toate modelele de cizme din piele de pe aboutyou.ro

Vezi toate modelele de cizme din piele de pe ccc.eu/ro/

Cât de lungi?

Alegerea clasică sunt cizmele până sub genunchi, este varianta care arată bine în toate ţinutele şi pe care ţi-o recomand.

Dar dacă ai picioare suple şi îţi place stilul, poţi opta pentru cizme muşchetar, peste genunchi, cu sau fără toc.

Vezi toate modelele de cizme muşchetar pe otter.ro

Vezi toate modelele de cizme muşchetar de pe epantofi.ro

Vezi toate modelele de cizme peste genunchi de pe born2be.com.ro

Sau dacă preferi, poţi alege cizme ceva mai scurte, până la jumătatea gambei. Dar trebuie să ştii că acest model îngroaşă vizual gambele aşa că dacă le ai plinuţe, nu este avantajos să le porţi cu fuste mai scurte decât marginea lor superioară.

Ce culoare?

Prima opţiune este, desigur, negru. Cred că o pereche de cizme negre este absolut indispensabilă în garderoba oricărei femei, iar dacă încă nu ai o pereche de cizme lungi, cu una neagră ar trebui să începi.

Vezi toate cizmele negre de pe aboutyou.ro

Vezi toate cizmele negre de pe answear.ro

Vezi toate cizmele negre de pe epantofi.ro

Vezi toate cizmele negre de pe ccc.eu/ro/

Dar dacă ai deja nişte cizme negre, poţi să-ţi mai iei o pereche într-o nuanţă frumoasă de maro camel, maro coniac sau maro scorţişoară.

Vezi toate cizmele maro de pe epantofi.ro

Vezi toate cizmele maro de pe ccc.eu/ro/

Vezi toate cizmele maro de pe aboutyou.ro

Vezi toate cizmele maro de pe answear.ro

O altă opţiune excelentă este bordo, nişte cizme de piele bordo arată superb şi se asortează cu uşurinţă la orice ţinută.

Vezi toate cizmele bordo de pe epantofi.ro

Vezi toate cizmele bordo de pe ccc.eu/ro/

Cizmele în vogă anul ăsta

În acest sezon a apărut un model de cizme care, pentru iubitoarele stilului clasic, poate fi considerat destul de ciudat: cizmele cu talpa tip şenilă.

Cu elastic pe laterale, cu şireturi de sus până jos sau cu încheiate cu fermoar, sunt, fără îndoială, o opţiune comodă şi trendy.

Poţi găsi acest model în lungimi variate, de la cizme scurte până deasupra gleznei, la cele pînă la jumătatea gambei, lungi până la genunchi sau chiar desupra genunchilor.

Singura întrebare pe care ar trebui să ţi-o pui ar fi dacă acest model se va menţine în trend şi în sezoanele viitoare. Pentru că, dacă e să faci o investiţie şi să-ţi cumperi nişte cizme de calitate, ar trebui să le poţi purta cel puţin 3-4 ierni.

Eu mi-aş cumpăra un astfel de model (unul cu o talpă moderat de groasă), dar aş opta mai degrabă pentru piele ecologică, deoarece e mai ieftină, tocmai pentru că nu sunt sigură dacă l-aş mai purta şi peste doi ani.

Nişte cizme clasice, însă, vor rămâne mereu moderne şi elegante, deci  este perfect justificat preţul mai ridicat al unui model din piele naturală.

Iată şi nişte recomandări de cizme cu talpa tip şenilă:

Vezi toate modelele de cizme cu talpă tip şenilă pe depurtat.ro

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie utile şi să te ajute să-ţi cumperi de Black Friday nişte cizme pe care să le porţi cu plăcere şi care să devină piese de bază în garderoba ta.

Citeşte şi primul şi al doilea articol din seria Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Un palton!

Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Jachetă de iarnă!

Cum să faci cumparaturi isteţe de Black Friday

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Cizme de piele!
Article Name
Ce merită să-ţi cumperi de Black Friday? Cizme de piele!
Description
Recomandări de cizme cu sau fără toc, de diverse culori.
Author
Maxine Over 50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *