Animal print – un imprimeu controversat

Ideea acestui articol mi-a dat-o o postare a unei doamne inteligente pe care o admir şi o urmăresc pe social media, care spunea, mai în glumă, mai în serios, că nu are încredere în opiniile celor care poartă animal print.

Subtextul fiind că animal print-ul este purtat mai degrabă de persoane fără prea mult gust, necizelate şi cu o cultură precară.

Desigur, remarca m-a impresionat neplăcut, pentru că, chiar glumă fiind, era o generalizare fără rost şi mai mult, complet falsă.

Am văzut, în peregrinările mele pe bloguri de stil şi conturi de Instagram, femei extrem de rafinate şi inteligente purtând animal print, cu stil şi eleganţă.

Dar, trebuie să recunosc, a fost o vreme când aveam şi eu această prejudecată.

Înainte de a începe să mă educ stilistic, văzusem doar persoane care purtau animal print în ţinute adesea ţipătoare, cu colanţi sau rochii prea strâmte şi exces de bijuterii.

Şi omniprezentele rochii de casă cu animal print, dintr-un fel de pluş sintetic, care se găseau la toate tarabele şi pe care le purtau mamele noastre.

Adevărul este că, la fel ca în multe alte situaţii, aspectul elegant sau dimpotrivă, kisch, al unei ţinute cu animal print stă în detalii.

Fiind un imprimeu încărcat, e de preferat să purtăm accesorii mai degrabă discrete şi să evităm croielile revelatoare – prea strâmte, prea decoltate sau prea scurte.

Dacă paleta cromatică a imprimeului este neutră, animal print-ul poate fi asortat cu multe culori: roşu, galben, portocaliu, fuchsia, bordo. Dar cea mai sigură, şi uneori şi cea mai elegantă asortare, este cu piese în culorile neutre ale imprimeului animal.

Concluzia care se desprinde este că poţi crea outfituri foarte elegante şi stilate folosind piese cu animal print, dar mai mult decât în cazul altor imprimeuri, este nevoie de moderaţie şi atenţie în construirea ţinutelor.

Ţinuta de azi

Deşi mai am câteva rochii cu animal print, cea pe care o port azi mi-a plăcut pentru că are un colorit foarte apropiat de cel natural iar croiala e foarte avantajoasă.

Este o rochie din jerse de vîscoză, cu decolteu rotund, mâneci cu elastic şi fusta în cloş. Am purtat-o cu o curea neagră, pantofi nude cu toc gros, cercei aurii şi o poşetă plic neagră.

Am creat, astfel, o ţinută elegantă, în care accesoriile se armonizează foarte bine cu printul, şi care poate fi purtată la un eveniment sau, cu un sacou neutru, la birou.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Rochia este de la Bonprix, o găseşti aici.
  • Pantofi nude cu toc mediu găseşti la CCC aici sau aici.
  • O curea neagră de piele la Reserved.
  • Şi tot la Reserved o poşetă neagră de umăr.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Alte ţinute cu animal print

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Animal print – imprimeu sau culoare?

Galben şi animal print în două anotimpuri

Animal print şi culori neutre

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Animal print – un imprimeu controversat
Article Name
Animal print – un imprimeu controversat
Description
O ţinută cu rochie animal print şi accesorii neutre.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *