Cum să treci de la elegant la casual, în trei paşi simpli

Nu este prima oară când vorbesc despre versatilitate aici, pe blog, pentru că o consider una dintre calităţile esenţiale ale oricărei piese vestimentare. Iar versatilitatea unei rochii negre cu o croială clasică este neîntrecută.

Şi pentru că o ilustraţie practică este mai utilă decât orice teorie, m-am gândit să vă arăt cum poţi schimba total stilul unei ţinute, în doar trei paşi simpli.

Prima ţinută este elegantă, cu pantofi cu toc, un colier statement şi accesorii aurii. Este o ţinută pe care aş putea s-o port la o cină în oraş, la operă sau la un eveniment special.

Cea de-a doua are drept personaj principal aceeaşi rochie, dar aspectul general este cu totul altul.

Cum am obţinut o asemenea radicală schimbare de look? Foarte simplu.

Am schimbat încălţămintea

Mai mult decât orice alt accesoriu, pantofii sunt cei care imprimă stilul unei ţinute. Indiferent de rochia pe care o porţi, dacă îţi pui pantofi cu toc ţinuta va arăta mult mai elegantă decât dacă te încalţi cu pantofi sport.

Aşa încât, pentru a schimba stilul ţinutei de la elegant la casual, am schimbat pantofii cu toc nişte tenişi albi cu şireturi în dungi.

Mi-am pus alte accesorii

La ţinuta elegantă am asortat un colier statement, negru cu auriu, mi-am pus cercei aurii şi o brăţară sidefată.

La o ţinută casual colierul ar fi fost nepotrivit aşa că l-am înlocuit cu  o mică eşarfă cu buline, înnodată la gât. Păstrând paleta alb-negru am înlocuit şi poşeta de seară cu lanţ auriu, cu o geantă cross-body alb cu negru.

Am îmbrăcat o geacă de blugi

O jachetă de blugi schimbă instantaneu aspectul unei ţinute făcând-o cool, nonconformistă şi relaxată.

Eu port o jachetă mai scurtă, până deasupra şoldului, căreia i-am ridicat gulerul şi manşetele, pentru un look tineresc.

Şi iată cum, una şi aceeaşi rochie mă poate duce la operă sau la o plimbare de weekend în parc. Este o nouă ilustrare a ideii de versatilitate stilistică şi a justeţii îndemnului de a cumpăra haine pe care le poţi integra în cât mai multe ţinute.

Rochia pe care o port este de la Bonprix, o poţi găsi aici. Este o rochie din jerse fluid, cu decolteu petrecut, mâneci trei sferturi şi fusta cloş, foarte comodă şi plăcută.

O geacă de blugi asemănătoare cu a mea găseşti la Bonprix sau la AboutYou.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Veşnic clasicul negru şi Rochia minune

Aceeaşi rochie, trei stiluri diferite

Ce este versatilitatea stilistică

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să treci de la elegant la casual, în trei paşi simpli
Article Name
Cum să treci de la elegant la casual, în trei paşi simpli
Description
O ţinută casual cu rochia neagră de jerse, geacă de blugi şi tenişi albi.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *