Culorile sfârşitului de vară

16 august este pentru mine ziua în care începe să se facă toamnă.

Fireşte, mai avem 2 săptămâni de vară calendaristică şi probabil încă multe alte zile ca de vară.

Dar încă din copilărie am simţit că după Sf. Maria vara de dematerializează cumva.

În oraşul dintre dealuri unde am copilărit, după 15 august vremea începea să se schimbe. Serile şi dimineţile deveneau încet, încet mai reci, frunzele căpătau o uşoară tentă gălbuie iar la ora 9 era deja întuneric.

Dar cel mai interesant era cum se schimba lumina. Lumina albă şi difuză a verii căpăta un soi de claritate, umbrele deveneau mai nete iar imaginile păreau mai focalizate.

Încercam să gust cele două săptămâni de vacanţă care rămâneau, picătură cu picătură, căci în septembrie, mental deja începea şcoala.

Ţinuta de azi este un omagiu adus culorilor sfârşitului de vară: galbenul auriu al grânelor, maroul pământului reavăn al pădurilor şi nisipiul plajelor.

Am purtat nişte pantaloni de in galbeni de la Mango luaţi la reducere, un tricou galben pal şi o cămaşă de in maro de la H&M pe care am cumpărat-o anul trecut tot la reduceri.

Sunt culori pe care le iubesc de când eram tânără, deşi am aflat relativ recent că nu mi se potrivesc prea bine. Această paletă în culori calde este mai potrivită femeilor care au drept anotimp cromatic toamna – şatene cu reflexe ca aluna, roşcate sau blonde cu ochi căprui.

Dar chiar dacă nu este combinaţia perfectă pentru tenul meu, o port cu plăcere pentru că aceste culori rămân pentru mine culorile ultimelor zile de vacanţă, încărcate de o nostalgie aparte.

Dacă ţinuta mea te inspiră, am găsit pentru tine piese asemănătoare.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Culorile verii – galben şi alb

Jocul culorilor – albastru, verde şi un strop de galben

Cum să porţi maroul – culoarea vedetă a toamnei

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Culorile sfârşitului de vară
Article Name
Culorile sfârşitului de vară
Description
O ţinută în galben şi maro.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *