Cum să porţi două printuri leopard în aceeaşi ţinută

Ideea acestui articol (şi a celui de acum câteva zile cu printurile leopard şi snake) mi-a venit după ce am văzut, din întâmplare, câteva minute dintr-o emisiune despre modă de la ProTV.

O doamnă spunea acolo că este foarte simplu să combini două imprimeuri, inclusiv două animal print-uri, şi că tot ce e necesar este ca cele două imprimeuri să aibă elemente cromatice comune.

Lucru complet fals.

În general, combinarea imprimeurilor este o chestie delicată, care trebuie să ţină seama de culorile celor două printuri, de forma lor, dar şi de textură şi de croiala pieselor.

Cu atât mai mult când e vorba de două imprimeuri animale, care sunt fiecare în parte aglomerate vizual.

De fapt, asortarea cu succes a două imprimeuri, şi în particular a două imprimeuri animale, este o chestiune de chimie reciprocă şi noroc, cam la fel cum se întâmplă la găsirea partenerului potrivit (că tot suntem în luna dragostei 🙂 ).

Şi am să vă explic ce vreau să spun, povestindu-vă cum am alcătuit ţinuta de azi.

Am scos din dulap şi am întins pe pat toate bluzele şi fustele cu leopard print pe care le am, iar apoi am făcut diverse combinaţii. Ocazie cu care, deşi toate piesele aveau drept culori de bază bej, maro şi negru, am constatat că unele nu se potriveau deloc împreună.

Varianta câştigătoare a fost aceasta, cu fusta plisată cu desenul pe fundal maro şi cardiganul bej cu desen mare.

De ce aceste două piese merg împreună

Mai întâi, datorită întâmplării norocoase că nuanţa de maro din imprimeul bluzei este foarte asemănătoare cu maroul fustei.

Mai mult, bejul deschis al cardiganului este identic cu micile pete bej de pe fustă.

În fine, scala desenului de pe cardigan este complet diferită de printul mărunt al fustei, ceea ce creează un contrast avantajos pentru armonia vizuală a ansamblului.

Cum am completat ţinuta

Evident, accesoriile, adică cizmele, geanta şi colierul trebuiau să fie negre. Şi nu numai pentru că negrul e a treia culoare în ambele imprimeuri, dar şi pentru că aveam nevoie de o culoare care să unifice şi să echilibreze ţinuta.

Dar am avut o altă dilemă la alegerea paltonului.

Un palton negru ar fi mers, desigur, dar mi s-a părut o alegere banală. Paltonul camel ducea întreaga ţinută într-o zonă prea “bej”.

Aşa încât am ales acest palton maro-scorţişoară, o nuanţă mai saturată a maroului fustei, care a echilibrat perfect cromatica ţinutei.

Am obţinut o combinaţie dinamică din punct de vedere vizual dar echilibrată coloristic, care este una din ţinutele mele preferate.

Totuşi, această ţinută interesantă a fost, în bună măsură, rodul norocului, căci s-a întâmplat să am în garderobă trei piese vestimentare care să se asorteze aşa de bine. Dacă nu le aveam… probabil acest articol n-ar fi existat. 🙂

Dacă ţinuta mea te inspiră şi vrei să încerci şi tu o astfel de combinaţie, iată unde găseşti piese asemănătoare:

Bluză  aici, aici, aici sau aici
Fusta  aici, aici, aici sau aici
Palton  aici sau aici

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Trei moduri diferite de a purta o fustă zebra print

Cu ce porţi animal print? Cu roşu, bineînţeles!

Cum să porţi cu stil animal print

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi două printuri leopard în aceeaşi ţinută
Article Name
Cum să porţi două printuri leopard în aceeaşi ţinută
Description
O ţinută cu cardigan şi fustă cu print leopard şi palton maro.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *