Cum să-ţi ascunzi burtica – 7 metode verificate

O problemă pe care puţine femei NU o au este cum să-şi ascundă burtica – unul din lucrurile nedorite pe care le căpătăm odată cu înaintarea în vârstă.

Poate ai ramas  cu ea dupa sarcină, sau ai luat câteva kilograme în plus care s-au depus exact sub talie şi nu mai poţi scăpa de ele, sau poate corpul tău trece prin transformări generate de menopauză.

De multe ori, chiar şi cu diete şi o disciplină de fier la sală, nu mai reuşeşti să-ţi recapeţi abdomenul acela ferm şi plat de la 20 de ani.

Dar nu dispera! Chiar daca nedorita burtică este tot acolo, te poţi îmbraca aşa încât s-o maschezi şi s-o faci invizibilă.

Iată 7 metode verificate care te vor ajuta să-ţi ascunzi burtica.

1. Poartă lenjerie modelatoare

Este prima şi cea mai importantă regulă daca vrei să pari mai suplă: ori de câte ori e nevoie, poartă lenjerie modelatoare!

Şi când e nevoie? Păi de fiecare dată când porti haine din ţesături subţiri şi elastice: jerse, vâscoză, matase, bumbac. Deci atunci când îmbraci pantaloni de jerse fin, rochii subţiri de vară, fuste pe bie sau plisate, rochii tricotate.

Într-adevăr, pare foarte neplăcut să porţi lenjerie modelatoare când e cald, dar mai ales atunci este necesară deoarece burtica este foarte vizibilă pe sub hainele subţiri de vară.

Îţi pot garanta din experienţă că dacă porţi o lenjerie de calitate n-o să te încălzeşti şi o să te obişnuieşti cu ea foarte repede aşa încât nici n-ai s-o mai simţi. În plus, faptul că nu mai trebuie să-ţi faci griji pentru cum te mişti şi în ce postură stai îţi dă un sentiment de siguranţă şi o libertate de mişcare nemaipomenită.

Dacă ai coapsele mai groase îţi recomand să porţi pantaloni modelatori cu picior, care presează abdomenul şi previn frecarea coapselor. De asemenea, foarte utili sunt chiloţii modelatori cu talie înaltă care acoperă burtica şi conturează frumos talia.

Găseşti lenjerie modelatoare la FashionDays, Şosetăria sau Bonprix.

2. Poartă curea

Multe dintre noi consideră că pentru a-şi ascunde burtica, trebuie să poarte bluzele sau cămăşile peste pantaloni.

Nu e o idee bună!

Cel mai adesea bluzele se mulează peste partea din faţă, scoţând şi mai mult in evidenţă zona pe care dorim s-o ascundem. Iar o camaşă largă, purtată peste pantaloni te va face să pari cu câteva kg mai plină decât eşti.

Cum să procedezi: în loc să porţi bluzele pe deasupra, poarte-le bagate în pantaloni şi pune-ţi o curea asortata ţinutei.

Ai să fii uimită ce schimbare va aduce cureaua în ţinuta ta, cum vei arata imediat mai elegantă şi mai suplă. Motivul este evident. Cureaua îţi marchează talia, care este partea cea mai îngustă a corpului tău şi conturează vizual întreaga siluetă.

Dacă vrei să porţi bluza peste pantaloni sau fustă poţi să-ţi pui o curea în talie şi vei vedea că tot ansamblul va arăta mult mai bine.

E adevarat, burtica va continuat să existe acolo, sub talie, dar cureaua păcăleşte privirea îndreptând-o către zona mai subţire a taliei.

3. Poarta cămăşi descheiate peste un top sau un tricou

Reţeta e simplă: un top sau un tricou băgat în pantaloni, o curea într-o culoare contrastantă sau în acelaşi ton cu pantalonii şi o cămaşă neîncheiată pe deasupra.

Combinaţia funcţionează de minune – cureaua îţi marchează talia iar burtica este mascată de marginile deschise ale cămăşii.

4. Poarta cardigane, sacouri şi jachete deschise în faţă

Dacă vrei să-ţi maschezi burtica e bine să porţi blazerele şi jachetele descheiate, pentru că marginile lor paralele au un efect vizual de subţiere şi ascund abdomenul cănd eşti privită din lateral.

În plus, fii atentă la lungimea şi croiala sacourilor. Cele mai potrivite sunt cele cu croială puţin cambrată pe talie şi lungi până la jumătatea şoldului. Deşi sunt în trend acum, nu îţi recomand sacourile supradimensionate, drepte, cu croială masculină, care te arată mai masivă decât eşti în realitate.

5. Poarta eşarfe

Iubesc eşarfele! Sunt elegante şi versatile şi dau o notă şic oricărei ţinute.

Şi mai ales, sunt neîntrecute în a ascunde o burtică mai proeminentă decât am vrea. O eşarfa subţire, lungă, purtată neglijent în jurul gâtului va îmbogăţi o ţinută de vară după cum o eşarfă de matase înnodată ca o cravată va fi o completare sofisticată la ţinuta ta de birou.

Eşarfele, fularele şi şalurile te ajută să maschezi cu stil nu doar burtica dar şi nişte braţe prea  plinuţe, un gât ridat sau un bust plat sau prea proeminent.

6. Poartă genti cross-body

Sunt genţile cu curea lungă, care se pot purta pe umăr dar pe care eu îţi recomand să le porţi în diagonală. Sunt trendy, îţi dau un aer tineresc şi sunt comode pentru că îţi lasă mâinile libere.

Ca să-ţi maschezi burtica potriveşte cureaua aşa încât geanta să vină la nivelul abdomenului şi poart-o puţin într-o parte, nu chiar pe şold, aşa încât privirea să fie atrasă de geantă.

7. Poartă bluzele potrivite

Eşti convinsă că pentru a-ţi ascunde burtica trebuie să porţi bluze largi, iar dacă sunt şi destul de lungi ca să-ţi acopere şi şoldurile e şi mai bine?

Nu e chiar aşa!

Topurile prea largi, mai ales dacă sunt purtate cu pantaloni de asemenea largi, te fac să pari mai plină decât eşti şi îţi dau un aer neglijent şi demodat. Cămăşile puţin cambrate, blazerele bine croite sau bluzele pe masura ta purtate în pantaloni te arată mai suplă şi îţi maschează mult mai bine zona abdomenului.

Nu uita că ţinuta trebuie să fie echilibrată deci e bine să porţi bluzele sau tunicile largi cu pantaloni slim, leggins sau fuste cambrate.

După cum vezi, să ascunzi nu înseamnă neapărat să acoperi. Poţi masca o trăsătură nedorită în mod inteligent, chiar la vedere, doar prin distragerea atenţiei şi îndreptarea ei către alt punct de interes. Am mai scris despre cum să arăţi mai suplă fără să ţii regim aici.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să-ţi ascunzi burtica, să pari mai suplă şi sa te simţi bine când te uiţi în oglindă.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

La maxine.ro găseşti bluze, cămăşi şi pantaloni pentru orice siluetă, dar şi eşarfe şi fulare superbe şi genţi trendy. Vino să vezi!

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să-ţi ascunzi burtica - 7 metode verificate
Article Name
Cum să-ţi ascunzi burtica - 7 metode verificate
Description
7 metode care te ajuta sa-ti ascunzi burtica.
Author
Maxine Over 50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *