O rochie şi două sacouri roşii

Duminică, după multă vreme, am fost la cumpărături de haine într-un magazin fizic.

Eu şi fiul meu avem o mică tradiţie de familie – atunci când vrea să-şi împrospăteze garderoba mă ia drept consultant de fashion şi facem cumpărăturile împreună.

(Deşi lucrează în IT preferă, spre deosebire de mine, să-şi cumpere haine mai degraba din magazinele fizice decât online.)

El este un utilitarist nu vreun pasionat de fashion, dar are gusturi precise şi ştie exact ce vrea. Totuşi, reuşesc şi eu să mă fac utilă cu sfaturi legate de croieli, mărimi sau compoziţia ţesăturilor.

Întreaga expediţie este amuzantă şi plină de căldură, un timp “mother-son” pe care îl preţuiesc şi de care mă bucur de fiecare dată.

Cum era de aşteptat, după ce am terminat cumpărăturile în zona masculină mi-am aruncat o privire rapidă şi la cea de femei. Abundenţă mare, desigur, şi un anumit soi de haos organizat.

Nu ştiu care-i motivul pentru care piesele vestimentare nu-s organizate pe categorii în aceste magazine, pesemne că există vreo explicaţie legată de marketing. Dar pe mine mă oboseşte teribil să văd bluze, rochii şi tricotaje amestecate şi plasate prin tot magazinul.

În plus, hainele puse pe umeraşe înghesuite pe stendere nu reuşesc să-mi trezească interesul dincolo de privirea grăbită pe care o arunc peste ele.

Rochia

Dacă aş fi văzut rochia pe care o port azi pe un umeraş, printre altele ca ea, cu siguranţă n-aş fi cumpărat-o.

Am văzut-o, însă, online la Bonprix şi am admirat imprimeul cu mixul său interesant de culori şi croiala avantajoasă chiar şi pentru o siluetă plinuţă.

Deşi mi-a plăcut de când am cumpărat-o, când am primit-o şi am îmbrăcat-o am avut o surpriză plăcută: este chiar mai frumoasă în realitate. Are o căptuşeală lungă, plăcută, iar decolteul nu e chiar la baza gâtului ci puţin mai amplu, ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit.

Sacourile

Odată îmbrăcată cu rochia m-am gândit ce sacou ar merge pe deasupra. Imprimeul conţine un mix interesant de culori aşa că opţiunile sunt numeroase: de la negru şI mov până la diverse nuanţe de roz.

Dar cum una din culorile de bază ale rochiei este roşul, am vrut să fac un experiment coloristic şi am încercat două sacouri în două nuanţe diferite de roşu.

Mai întâi un roşu aprins, cald, care contrastează cu paleta mai închisă a rochiei şi aduce dinamism şi energie ţinutei.

Apoi un roşu mai închis, aproape identic cu cel din imprimeu, care completează rafinat cromatica rochei.

Accesoriile

Drept accesorii am ales în ambele cazuri pantofi negri de piele întoarsă, bijuterii aurii şi o poşetă neagră matlasată.

Eu n-aş putea să spun care dintre cele două ţinute îmi place mai mult, pentru că fiecare răspunde unei anumite laturi a stilului meu: prima e puternică şi îndrăzneaţă, a doua e rafinată şi elegantă.

Preferata ta care e?

Oricare ar fi răspunsul, piesa principală – rochia – o găseşti la Bonprix aici.

De asemenea, tot la Bonprix poţi găsi un sacou roşu intens aici sau roşu închis, aici.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

6 moduri diferite de a purta roşu

Cu ce asortezi o rochie roşie

Roşul este “the new black”

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O rochie şi două sacouri roşii
Article Name
O rochie şi două sacouri roşii
Description
O rochie cu imprimeu şi două sacouri în nuanţe diferite de roşu.
Author
MaxineOver50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *