O rochie roşie şi o amintire

Alcătuind ţinuta de azi mi-am amintit că foarte demult (să zicem acum un sfert de secol, ha, ha 🙂 ) am avut o rochie roşie foarte asemănătoare.

Sursa era vestitul (caci era într-adevăr celebru, veneau oameni din tot judeţul) târg de second hand din oraş.

Începând de prin ’95, pe un teren viran se organiza în fiecare miercuri un târg uriaş, unde veneau sute de negustori cu marfă din Germania, Anglia, Olanda – haine de toate soiurile, încălţăminte, accesorii, tot ce-ţi puteai imagina.

Într-o perioadă în care la noi abia începea să se zărească o umbră de abundenţă în materie de haine, la târg găseai adevărate minuni. Poate de aceea toate notabilităţile oraşului, de la nevasta primarului la şefa judecătoriei sau directoarea spitalului, se perindau prin faţa grămezilor de haine, scotocind ca nişte căutătoare de comori.

Acolo am aflat pentru prima oară de branduri precum H&M, C&A, Bonprix, Marks&Spencer sau Dorothy Perkins.

Astăzi privite cu o oarecare condescendenţă, ca fiind branduri de masă, la vremea respectivă reprezentau pentru noi, proaspăt ieşiţi din comunism, chintesenţa calităţii şi modei occidentale.

Am plecat demult din oraş şi nu ştiu dacă se mai organizează târgul, dar şi acum mi-ar plăcea să merg şi să retrăiesc acea senzaţie de anticipare a bucuriei de a găsi rochia perfectă, care mă aştepta numai pe mine.

Ţinuta de azi

Rochia pe care o port azi este din amestec de in şi bumbac, dreaptă, cu şliţuri laterale şi buzunare. Are o croială destul de largă, eu port 48 şi îmi vine foarte lejeră, dar îmi place aşa.

Am purtat-o atât liberă cât şi cu o curea împletită, asortată cu coşul de pai. E o rochie perfectă pentru vacanţă fiindcă e răcoroasă şi aerisită.

O găseşti la Bonprix în toată gama de mărimi de la 38 la 56, pe mai multe culori: roşu granat (ca a mea), bleumarin, maro şi bordo.

O geantă împletită găseşti la Born2Be iar o curea asemănătoare cu a mea la Shopika. Nişte sandale negre cu talpă comodă poţi găsi la Born2Be.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Două moduri de a purta o rochie cu imprimeu zebră

Cum să porţi o cămaşă peste rochie… şi de ce

Ce faci cu o rochie de blugi care nu-ţi mai vine

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O rochie roşie şi o amintire
Article Name
O rochie roşie şi o amintire
Description
O ţinută cu o rochie roşie de in, geantă de pai şi accesorii negre.
Author
MaxineOver50

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *