O rochie roşie şi o amintire

Alcătuind ţinuta de azi mi-am amintit că foarte demult (să zicem acum un sfert de secol, ha, ha 🙂 ) am avut o rochie foarte asemănătoare.

Sursa era vestitul (caci era într-adevăr celebru, veneau oameni din tot judeţul) târg de second hand din oraş.

Începând de prin ’95, pe un teren viran se organiza în fiecare miercuri un târg uriaş, unde veneau sute de negustori cu marfă din Germania, Anglia, Olanda – haine de toate soiurile, încălţăminte, accesorii, tot ce-ţi puteai imagina.

Într-o perioadă în care la noi abia începea să se zărească o umbră de abundenţă în materie de haine, la târg găseai adevărate minuni. Poate de aceea toate notabilităţile oraşului, de la nevasta primarului la şefa judecătoriei sau directoarea spitalului, se perindau prin faţa grămezilor de haine, scotocind ca nişte căutătoare de comori.

Acolo am aflat pentru prima oară de branduri precum H&M, C&A, Bonprix, Marks&Spencer sau Dorothy Perkins.

Astăzi privite cu o oarecare condescendenţă, ca fiind branduri de masă, la vremea respectivă reprezentau pentru noi, proaspăt ieşiţi din comunism, chintesenţa calităţii şi modei occidentale.

Am plecat demult din oraş şi nu ştiu dacă se mai organizează târgul, dar şi acum mi-ar plăcea să merg şi să retrăiesc acea senzaţie de anticipare a bucuriei de a găsi rochia perfectă, care mă aştepta numai pe mine.

Cea pe care o port azi este din in, dreaptă, cu şliţuri laterale şi desigur, roşie. E un roşu diferit de cel de acum 25 de ani, acela era mai spre portocaliu, dacă-mi aduc bine aminte. Iar rochia era cu vreo 4 numere mai mică. 🙂

Multe s-au schimbat în acest răstimp, dar nu şi dragostea mea pentru culori, se pare. Dacă şi tu faci parte din tribul iubitoarelor de roşu, poţi găsi rochia la Bonprix, în toată gama de mărimi. Geanta de pai de asemenea.

O curea împletită asemănătoare cu a mea găseşti la Shopika. Şi colierul tot de la ei este dar nu mai e disponibil, din păcate. Iată însă un alt colier interesant.

În fine, sandale aproape la fel ca ale mele găseşti la CCC, la reducere.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Două moduri de a purta o rochie cu imprimeu zebră

Cum să porţi o cămaşă peste rochie… şi de ce

Ce faci cu o rochie de blugi care nu-ţi mai vine

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O rochie roşie şi o amintire
Article Name
O rochie roşie şi o amintire
Description
O ţinută cu o rochie roşie de in, geantă de pai şi accesorii negre.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *