Cum să porţi o ţinută casual monocromă

Ţinutele monocrome – într-o singură culoare – ocupă de multă vreme podiumurile de modă şi fac parte din grupul restrâns al outfiturilor devenite clasice dar care rămân mereu moderne.

Cea mai cunoscută şi iubită exponentă a stilului monocrom a fost Regina Elisabeta; ne aducem aminte cu drag de ţinutele ei în culori vii, cu pălării asortate, care înveseleau cea mai sobră adunare.

Acelaşi stil este îmbrăţişat şi de ducesa de Cambridge, care poartă ţinute monocrome cu eleganţă şi distincţie, aducându-le propria sa notă personală modernă.

Faptul că stilul monocrom este adoptat de asemenea figuri publice foarte cunoscute poate fi intimidant deoarece lasă impresia că este prea elegant pentru a fi purtat în ţinute de zi cu zi.

Cu toate acestea, nu e nimic mai simplu decât să-ţi compui o ţinută casual monocromă, trebuie doar să ai grijă la câteva detalii.

Ţinuta de azi

Este un exemplu al felului cum poţi alcătui o ţinută monocromă de fiecare zi, care să nu aibă un aspect pretenţios şi excesiv de asortat.

Am purtat nişte pantaloni de catifea reiată verde închis şi un tricou cu dungi verzi pe fundal bleumarin. Dungile aduc ţinutei un aer tineresc şi modern, păstrând în acelaşi timp coerenţa stilistică.

Pe deasupra am îmbrăcat un pardesiu verde smarald, care contrastează cu nuanţa mai închisă a pantalonilor şi bluzei.

Este unul dintre elementele importante atunci când creezi un ţinută monocromă casual: să foloseşti nuanţe diferite ale aceleiaşi culori şi nu aceeaşi nuanţă din cap până-n picioare.

Pentru a evita aspectul prea asortat, am ales drept accesorii nişte pantofi Oxford bleumarin cu negru şi o geantă cross-body albastru închis.

Am obţinut astfel o ţinută casual în nuanţe de verde, perfectă pentru o zi blândă de toamnă.

Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cu ce asortezi verdele

Albastru azuriu, verde lime şi dungi

Un palton verde? Ce idee neobişnuită!

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi o ţinută casual monocromă
Article Name
Cum să porţi o ţinută casual monocromă
Description
O ţinută monocromă în verde, cu pantaloni reiaţi, tricou cu dungi şi pardesiu.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *