O iarnă ciudată

Când am făcut fotografiile cu ţinuta pe care o port azi, afară era un soare orbitor şi aproape 20 de grade.

Mi-am zis c-o să aştept să se facă ceva mai frig, fiindcă părea nepotrivit să vă prezint o ţinută de iarnă într-o zi ca de primăvară.

Au trecut vreo 10 zile de-atunci şi chiar mă gândeam dacă voi mai scrie articolul iarna asta sau trebuie să trec deja la ţinute de primăvară.

Acum vremea e ceva mai rece şi întunecată, mai seamănă niţel a iarnă, aşa că m-am grăbit să-l public înainte de a se face cald din nou. 🙂

O iarnă ciudată

E caraghios, căci nu-s multe persoane cărora să le placă zilele reci şi mohorâte de iarnă, iar eu cu siguranţă nu-s una dintre ele. Cu toate acestea, zilele astea de ianuarie atât de calde, luminoase şi senine au ceva nefiresc şi îngrijorător.

Nu-mi doresc “zăpezile de altădată”, căci mai ales într-un oraş ca Bucureştiul zăpada e frumoasă o zi şi apoi devine o pacoste.

Dar cumva, vremea urâtă de iarnă, cu zăpadă, ploaie şi zile mohorâte, conţinea în sine promisiunea şi speranţa primăverii. Te bucurai când streaşinile începeau să picure, aşteptai cu emoţie primii muguri şi fiecare rază de soare era o sărbătoare.

Acum ai senzaţia că primăvara a venit dar e o primăvară neautentică, un fake de care nu te poţi bucura pe deplin.

Nu sunt deloc adepta catastrofismelor de orice fel, nici climatice, nici de altă natură, nu cred că “ne ducem de râpă”, dar felul în care vremea s-a schimbat atât de mult într-un interval mai scurt decât  viaţa noastră e îngrijorător.

Dar fie că noi suntem aceia care influenţăm clima, fie că planeta se încălzeşte fără ca aportul uman să conteze prea mult, am încredere în capacitatea oamenilor de a găsi soluţii, de a se adapta la schimbări şi de a merge mai departe, chiar şi în condiţii mai grele.

Ţinuta de azi

Revenind la “oile” noastre stilistice, ţinuta de azi este una de iarnă, inclusiv prin paleta coloristică neutră.

Am purtat o rochie tricotată de la Mango, neagră cu dungi orizontale bej – spre indignarea tuturor doamnelor care cred că dungile orizontale îngraşă. Ca fapt divers, există studii care demonstrează că această idee este falsă, ba chiar că este adevărat contrariul ei.

Cu lenjerie modelatoare pe dedesubt (aşa cum port la toate rochiile tricotate) şi o curea în talie, ţinuta are formă şi nu este deloc “îngrăşătoare”. 🙂

Pe deasupra am purtat o jachetă dintr-un fel de blăniţă artificială care seamănă cu materialul din care sunt făcuţi ursuleţii de pluş şi care se numeşte chiar teddy.

Am completat ţinuta cu nişte cizme de piele întoarsă bej, o geantă maro şi cercei bej.

Este o ţinută comodă, plăcută şi călduroasă – acum mai trebuie doar să fie îndeajuns de frig ca s-o pot purta. 🙂

Dacă te inspiră, iată unde găseşti piese asemănătoare.

  • Rochia o găseşti la AboutYou pe negru şi pe bej.
  • Alte modele asemănătoare de rochii tricotate tot la AboutYou aici, aici sau aici.
  • O jachetă asemănătoare tot la AboutYou, aici şi aici sau la Bonprix.
  • Cizme de piele întoarsă la CCC sau Born2Be.
  • O geantă maro drăguţă şi la reducere la CCC.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum să porţi galben iarna

Reţeta unei ţinute de iarnă cu rochie

Între iarnă şi primăvară – cum te îmbraci?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Iarna în culori neutre
Article Name
Iarna în culori neutre
Description
O ţinută în culori neutre, cu o rochie tricotată neagră şi o jachetă teddy bej.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *