“De unde vă cumpăraţi ţinutele?”

Este o întrebare pe care o primesc cu regularitate, alături de cereri de genul “Vreau şi eu această ţinută mărimea …” şi desigur, întrebarea  eliptică atotprezentă: “Preţ?”.

De aceea m-am gândit că sunt necesare câteva precizări legate de ţinutele pe care vi le prezint aici, pe blog.

Sunt alcătuite din haine din garderoba mea

Ţinutele cu care îmi ilustrez articolele sunt, toate, formate din haine din garderoba mea, cumpărate de mine. Nu primesc articole vestimentare de la branduri, pentru a le recomanda sau a le face reclamă (deşi recunosc că mi-ar plăcea foarte tare 🙂 ).

Toate ţinutele mele sunt compuse din piese disparate

O ţinută poate să conţină o piesă cumpărată acum două săptămâni, o alta pe care o am de un an şi încă una pe care o am de 10 ani.

Nu mă ghidez în alcătuirea ţinutelor mele decât după criterii estetice şi de stil, aşa că se întâmplă adesea ca hainele pe care le port să nu mai fie disponibile, deoarece nu fac parte din colecţiile curente.

Aşa stând lucrurile, nu aş avea cum să răspund pozitiv la cererea “Vreau şi eu această ţinută” pentru că în foarte multe cazuri, piesele care compun ţinuta mea sunt de mult indisponibile.

O ţinută poate conţine piese de la mai multe magazine

De fapt, întotdeauna se întămplă aşa, pantofiii sunt de la un alt magazin decât rochia, care e de la alt magazin decât sacoul, de exemplu.

Este şi firesc, de vreme ce sunt cumpărate la momente diferite, în funcţie de reduceri sau de preferinţele momentului în care le-am cumpărat.

Aşa cum aţi observat, la sfârşitul articolelor pun fie linkurile la piesele pe care le port eu, fie, dacă acestea nu mai sunt disponibile, la piese similare.

Ţinuta de azi şi concidenţele vestimentare

Ţinuta pe care o port azi pare să contrazică ceea ce am scris, deoarece aparent port un costum – o ţinută completă, cum s-ar zice.

Ei bine, nu. Această combinaţie de rochie şi pantalon este formată din două piese cumpărate la distanţă de un an, ce-i drept, amândouă de la Bonprix.

Am cumpărat rochia acum un an, iar pantalonii în urmă cu vreo câteva săptămîni şi am fost extrem de surprinsă când am constatat că se potrivesc perfect atât ca material – catifea reiată – cât şi ca culoare.

O coincidenţă vestimentară drăguţă pe care m-am grăbit s-o folosesc într-o ţinută casual, modernă şi tinerească.

În afara celor două piese ţinuta mea mai conţine tricoul în dungi pe care nu-mi mai amintesc de unde l-a luat, pantofii gri comandaţi online de la adona.ro (indisponibili acum), geanta cross-body pe care o am de vreo 4 ani şi colierul negru cumpărat de la Miniprix.

Iată cum o ţinută care pare “cumpărată de-a gata” este, de fapt, un ansamblu de piese mai noi sau mai vechi, din surse diferite.

  • Pantalonii de la Bonprix.
  • Rochia tot de la Bonprix dar pentru că nu mai e disponibilă, iată un cardigan care se potriveşte cu pantalonii, de la AboutYou.
  • Un tricoul cu dungi similar cu al meu găseşti la Answear.
  • Pantofi sport gri la Born2Be.
  • O geantă cross-body gri la Answear.
  • Colierul este de la Miniprix.

În concluzie

Nu există un loc unic în care intri şi comanzi o ţinută completă, prin urmare întrebarea din titlu nu are răspuns.

La fel cum nu aş putea să răspund la întrebarea ce preţ are ţinuta mea, pentru că mi-ar fi imposibil să-mi amintesc cât am plătit pentru piesele care o compun, la momentul când le-am cumpărat.

Scopul articolelor mele nu este să “vând” anumite haine sau anumite magazine, ci să vă prezint idei şi sugestii stilistice care să vă ajute în descoperirea sau reconfigurarea stilului personal.

Nu vei găsi niciodată o ţinută cu stil “de-a gata” şi nici n-ar trebui să-ţi doreşti asta. Stilul este personal şi reflectă preferinţele şi personalitatea ta.

Poţi învăţa, în schimb, să-ţi alcătuieşti o garderobă potrivită stilului tău, formată din haine elegante, practice şi de bună calitate, cu ajutorul cărora vei alcătui ţinutele pe care le doreşti.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

E despre stil, nu despre fashion

10 motive ca să cumperi haine online după 50 de ani

Ce înseamnă să ai stil?

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
“De unde vă cumpăraţi ţinutele?”
Article Name
“De unde vă cumpăraţi ţinutele?”
Description
Nişte răspunsuri la întrebarea din titlu şi o coincidenţă vestimentară.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *