O ţinută monocromă galben nisipiu

Galbenul este una dintre culorile mele preferate, aţi văzut aici de-a lungul timpului o mulţime de ţinute cu piese şi accesorii galbene, sau chiar în întregime în galben.

Deşi nu este cea mai potrivită culoare pentru tipologia mea cromatică – galbenul e cald, eu am un tip de ten rece – asta nu m-a împiedicat să-l port, aducând necesarele corecţii cromatice prin machiaj şi accesorii.

Iată de ce, atunci când am descoperit la H&M această foarte drăguţă rochiţă cu imprimeu galben pe fond bej, primul meu gând a fost că e prea scurtă, nu că are o culoare nepotrivită pentru mine.

Cum o port

M-am gândit, desigur, înainte s-o cumpăr, cum aş putea s-o port, iar răspunsul era evident: ca pe o tunică, cu pantaloni.

Mai mult, după ce am îmbrăcat-o m-am gândit că ar fi plăcut să fie chiar mai lejeră decât e, aşa că am desfăcut-o pe părţi până la nivelul taliei şi am creat două fante lungi pe unde îmi pot pune mâinile în buzunarele pantalonilor.

Cu ce o port

Cum fac de obicei atunci când mă gândesc să cumpăr o piesă vestimentară, mi-am creat în minte câteva ţinute în care am asociat tunica cu alte piese din garderoba mea.

M-am gândit că merge foarte bine cu pantaloni albi, cu nişte pantaloni din denim subţire, de vară sau cu pantaloni largi de in bej.

Apoi am descoperit că am în dulap nişte pantaloni de in galben nisipiu, care au exact aceeaşi nuanţă cu a imprimeului, aşa că am alcătuit această ţinută monocromă, care mi s-a părut interesantă ca exerciţiu stilistic.

Mai exact, am vrut să ilustrez felul cum poţi purta culori care îţi plac dar nu sunt neapărat cele mai favorabile pentru tenul tău.

Accesoriile

Aşa că am apelat, desigur, la accesorii şi la machiaj.

Deoarece aveam nevoie de contrast mi-am pus la gât două coliere suprapuse maro, am încălţat nişte saboţi maro închis şi am ales un coş de pai cu accente maro. Pentru a aduce luminozitate la nivelul feţei mi-am pus nişte cercei rotunzi ivoire, care ies în evidenţă şi încadrează figura.

Am folosit, de asemenea, un machiaj ceva mai pronunţat, cu ruj roşu şi blush, pentru a contrabalansa faptul că această nuanţă de galben mă face să par mai palidă.

And just like that… o rochie care părea complet nepotrivită şi ca lungime şi ca cromatică s-a transformat într-o ţinută plăcută şi lejeră de vară, potrivită pentru vacanţă şi timpul liber.

La fel ca-n viaţă, când împrejurări care par la început dificile şi supărătoare se pot transforma în evenimente pozitive dacă le abordezi cu curaj şi le priveşti ca pe nişte provocări şi nu ca pe nişte obstacole.

Dacă ţinuta mea te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Tunica mea este disponibilă la H&M, o găseşti aici.
  • Alte rochii/tunici care pot fi purtate cu pantaloni găseşti la Bonprix aici, aici, aici sau aici.
  • Pantaloni galben deschis găseşti la Zoot aici sau aici.
  • Papuci maro la Born2Be.
  • Geantă de pai la Bonprix.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Galben şi animal print în două anotimpuri

Culorile verii – galben şi alb

O alăturare firească – galben şi verde

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
O ţinută monocromă galben nisipiu
Article Name
O ţinută monocromă galben nisipiu
Description
O ţinută cu o tunică şi pantaloni în nuanţe de galben nisipiu.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *