Cum să porţi fustele plisate fără să arăţi demodată

Fustele plisate sunt, fără discuţie, modelul meu preferat.

Deşi unori mai port fuste creion iar vara îmi plac fustele maxi largi, feminitatea, lejeritatea şi eleganţa fustelor plisate m-au cucerit definitiv.

Totuşi, deoarece fusta plisată este o piesă clasică pe care o purtau şi bunicile sau mamele noastre, dacă nu mai suntem tinere trebuie să avem grijă cum construim ţinutele, ca să nu arătăm demodate.

Deoarece trendurile actuale sunt adesea inspirate din moda deceniilor trecute, apare un fenoment ciudat.

Una şi aceeaşi ţinută purtată de o tânără pare interesantă şi trendy, cu aerul său retro, în vreme ce purtată de o femeie trecută de o anumită vârstă arată demodată şi vetustă, ca şi cum şi-ar purta hainele din tinereţe.

Şi pentru că am observat, din comentariile primite, că şi vouă vă plac fustele plisate, m-am gândit că ar fi utile câteva sugestii stilistice, pe care le-am ilustrat cu ţinuta de azi.

Poartă încălţări moderne

Încălţămintea este unul din elementele esenţiale care defineşte aspectul unei ţinute şi punctul în care multe femei fac greşeli de stil.

Deoarece fustele plisate sunt feminine şi elegante, tendinţa naturală este să alegem, de asemenea, nişte pantofi eleganţi. Poate nişte escarpeni, poate nişte pantofi cu kitten heels, poate nişte botine cu toc înalt.

Fără să fie neapărat o greşeală de stil, o astfel de alegere conferă ţinutei un aer prea clasic, care după o anumită vârstă, îmbătrâneşte.

Mai ales dacă e o ţinută casual, ar fi mai bine să alegi încălţări moderne: fie pantofi sport, fie ghete sau cizme cu platformă. Dacă vrei să porţi tocuri, alege mai degrabă pantofi sau cizme cu toc gros  care aduc înălţime ţinutei şi îi dau un aer actual.

Poartă o bluză contrastantă stilistic

Poate fi vorba de un tricou în dungi, ca în ţinuta mea, de un pulover sau cămaşă supradimensionate, de o vestă masculină sau un hanorac.

Ideea este să nu porţi neapărat un top care să arate retro sau excesiv de feminin de genul unei bluze cu volane sau cu dantelă, care te vor face să arăţi ca o bibliotecară din anii ’70. 🙂

Pe deasupra: o jachetă de piele, o geacă denim sau un sacou

În ţinuta de azi eu port un geacă de piele moto, care conferă ţinutei un aer nonconformist şi modern.

Dar tot aşa de bine funcţionează o geacă de blugi sau un sacou cu o croială modernă, cu o culoare sau un imprimeu în tendinţe.

Mergi dincolo de negru sau bleumarin

Cunosc foarte bine prejudecata adânc înrădăcinată care spune că dacă nu eşti o silfidă ar trebui să porti numai fuste şi pantaloni de culoare închisă.

Este nimic mai mult de-atât – o prejudecată. Care nu-ţi aduce, stilistic, nici un avantaj.

Desigur, culorile închise sunt elegante şi dacă sunt bine folosite, te fac să pari mai suplă. Dar dacă ai trecut de o anumită vârstă, pot, la fel de bine, să te arate mai matură şi să-ţi dea o alură învechită.

Fără a respinge negrul, eu îţi recomand să alegi fără frică şi fuste în culori mai vii sau cu imprimeuri, cu care poţi alcătui ţinute moderne şi tinereşti.

Ţinuta de azi

Am purtat o fustă plisată roşu închis cu textură satinată, un tricou negru cu dungi roşii şi o geacă moto neagră. Am încălţat nişte ghete cu platformă şi am completat ţinuta cu un colier modern, în nuanţe de roşu.

Este o ţinută casual, cu un aer tineresc şi actual. Dacă te inspiră, iată ce-ţi recomand.

  • O fustă plisată foarte frumoasă, asemănătoare cu a mea găseşti la roman.co.uk.
  • Tricoul în dungi este de la Bonprix.
  • Geaca de piele tot de la Bonprix.
  • Ghetele sunt de la ePantofi.
  • Colierul este de la Shopika.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Se poartă în continuare fustele plisate

Poţi purta fustă plisată dacă eşti plinuţă?

Două trenduri de sezon – pliseuri şi animal-print

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi fustele plisate fără să arăţi demodată
Article Name
Cum să porţi fustele plisate fără să arăţi demodată
Description
O ţinută cu fustă plisată şi câteva sugestii stilistice despre cum să porţi fustele plisate.
Author
MaxineOver50

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *