Cum să porţi all black după 50 de ani

Una din doamnele drăguţe care mă urmăresc mi-a scris, când mă pregăteam să merg la Digital Divas Awards, că abia aşteaptă să vadă ce “toaletă” am purtat.

M-am gîndit să-i îndeplinesc dorinţa, mai ales că ţinuta mea ilustrează o idee stilistică importantă – cum să porţi o ţinută neagră după 50 de ani.

Mai întâi, însă, ar trebui să vă explic care a fost logica din spatele ţinutei.

Ştiam că va fi un eveniment la care se vor purta ţinute fancy, dar nu în genul celor de nuntă, că trebuie să fiu trendy dar fără să exagerez şi că ţinuta trebuie să fie modernă şi sofisticată.

Din toate aceste motive am ales negrul.

Am încercat mai multe din rochiile negre pe care le am dar, cum eu port mai ales casual, nu mi s-au părut suficient de elegante.

Şi atunci mi-a venit ideea pantalonilor culotte, care sunt foarte moderni şi sunt dintr-un material frumos, cu ţinută.

Deoarece pantalonii sunt un negru intens, mat, am dorit un contrast de texturi, aşa că aveam nevoie de un top strălucitor (paiete) sau lucios (satin). Am ales a doua variantă şi mi-am cumpărat online de la H&M un top negru de satin.

Pe deasupra am încercat toate sacourile mele negre dar cu fiecare dintre ele ţinuta mi s-a părut mult prea sobră, aproape funerară. M-am gândit apoi să încerc şi sacourile albe, dar contrastul părea cumva prea căutat şi ducea ţinuta în zona de “naşă”. 🙂

Până când am regăsit în dulap acest minunat cardigan negru, decorat cu perle şi cristale, care a completat perfect ţinuta.

I-am pus perniţe pentru umeri ca să-i ofer prestanţă şi l-am purtat descheiat, pe de-o parte pentru că era cald, pe de altă parte ca să las decolteul liber.

Odată stabilită ţinuta, am ales accesoriile – aici a fost destul de uşor pentru că era evident că voi purta pantofi negri – iar cei cu tocul îmbrăcat în cristale sunt exact ce trebuie. Am completat ţinuta cu un colier de perle şi o poşetă argintie.

Secretul

Secretul acestei ţinute este faptul că am lăsat decolteul liber.

Aţi citit că după o anumită vârstă negrul purtat alături de faţă îmbătrâneşte? Ei bine, este adevărat!

Dacă în loc de acest cardigan care îmi lasă gâtul şi decolteul libere purtam un sacou negru, ţinuta devenea întunecată şi lipsită de strălucire iar mie mi se adăugau câţiva ani în plus.

Prin urmare, dacă vrei să porţi negru după 50 de ani, ai grijă să nu-l porţi foarte aproape de faţă.

Fie porţi bluze mai decoltate care îţi lasă gâtul liber, fie alungi mohorala negrului cu o eşarfă viu colorată, un colier sau nişte cercei supradimensionaţi care să-ţi lumineze chipul.

La mine au concurat toate aceste elemente: felul cum este decorat cardiganul, cu perle şi cristale care reflectă lumina, colierul de perle, cerceii de cristal şi luciul satinului.

În plus, decolteul liber corespunde subtil cu gleznele lăsate şi ele vizibile de pantalonii culotte, la fel cum tocul argintiu al pantofilor este un contrapunct la argintiul poşetei.

Eh, nu-i aşa că m-am gândit la toate? 🙂

Atâta că odată ajunsă acolo, am constatat că petrecerea sofisticată la care credeam că voi participa era, de fapt, cu totul altceva.

A fost totuşi o experienţă interesantă: am văzut o lume căreia nu-i aparţin şi am înţeles că nici nu doresc şi nici n-aş putea să fac parte din ea.

Dincolo de asta, am fost mulţumită de ţinuta mea, care a fost elegantă, potrivită evenimentului (sau mai degrabă spiritului său) şi, foarte important, comodă.

Din păcate cardiganul care este, în fond, piesa principală, este vechi, îl am de cel puţin 6-7 ani, aşa că nu mai e demult disponibil.

Totuşi, am încercat să găsesc piese asemănătoare cu cele din ţinuta mea şi iată ce am descoperit.

  • Un pulover negru elegant, cu decolteu şi decorat cu perle găseşti la Bonprix.
  • Un alt model decorat cu strasuri tot la Bonprix.
  • Pantaloni culotte negri la Mango.
  • Topul este de la H&M.
  • Pantofi negri cu toc strălucitor la Born2Be.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Veşnic clasicul negru şi Rochia minune

Dacă negrul nu e culoarea ta, încearcă bleumarin

Cum să porţi alb şi negru fără să cazi în banal

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi all black după 50 de ani
Article Name
Cum să porţi all black după 50 de ani
Description
O ţinută elegantă, cu pantaloni culotte, top de satin şi cardigan decorat cu perle.
Author
MaxineOver50

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *