Cu ce m-am îmbrăcat la Braşov

Aşa cum vă spuneam ieri, hotărârea de a merge la Braşov a fost una spontană, lucru foarte neobişnuit pentru mine.

Am avut la dispoziţie doar o zi ca să aleg hainele pe care urma să le iau cu mine şi să fac bagajele. Rezultatul a fost că n-am făcut cele mai bune alegeri.

Sau ca să parafrazez titlurile deja celebre: Greşelile pe care le-am făcut când mi-am ales hainele astfel ca tu să nu trebuiască să le mai faci. 🙂

Nu mi-am luat topuri sau tricouri subţiri pe care să le port pe dedesubt

Deşi acum câteva zile vă vorbeam despre stratificarea ţinutelor de tranziţie, iată că nu mi-am respectat propria recomandare.

Nu mi-am pus în bagaj nici măcar un top sau un maiou pe care să-l port pe piele şi care să-mi ţină de cald în serile reci din Braşov.

Chiar dacă nu am suferit neapărat de frig, m-aş fi simţit mult mai confortabil dacă mai aveam o barieră termică aproape de piele.

Nu mi-am luat o geacă mai groasă

Având în minte prognoza care anunţa soare şi 20 de grade, mi-am zis că va fi aşa de cald că n-aş avea ce să fac cu o jachetă groasă. Mi-am luat, în schimb, o geacă de blugi subţire, un cardigan şi un pulover.

N-am realizat că în zonele umbrite sau în pădure temperatura e considerabil mai scăzută decât la soare, ca să nu mai zic de seri care erau reci de-a binelea.

Ar fi trebuit să-mi pun în bagaj o geacă matlasată uşoară, de toamnă, care ar fi fost mult mai eficientă decât un pulover.

Mi-am pus în bagaj două rochii

Complet inutil!

În capul mai a fost ideea că mă voi îmbrăca în rochie seara, la cină. Dar pentru că nu mi-am pus în bagaj şi nişte dresuri groase, iar ca să merg fără ciorapi era mult prea frig, am renunţat.

Şi bine am făcut, pentru că nu era absolut nimeni în rochie pe-acolo, ar fi fost o ţinută complet nepotrivită.

Am fost lipsită de imaginaţie în privinţa culorilor

Deşi am mers cu maşina deci mărimea bagajului nu ar fi fost o problemă, am hotărât de la început că voi avea un bagaj capsulă – puţine haine, toate asortate între ele.

Culorile de bază:  albastru, alb şi verde, iar ca imprimeu, dungile.

Aşa încât ţinutele mele au fost cam monotone: blugi, tricouri cu dungi verzi, jachetă de blugi sau pulover.

Mi-ar fi plăcut să fi pus în bagaj măcar o eşarfă altfel colorată sau poate un pulover de altă culoare, care să pigmenteze niţel pozele. 🙂

Dar dincolo de aceste detalii, m-am bucurat de fiecare clipă a sejurului nostru la Braşov şi am învăţat ca data viitoare când vom mai merge într-un oraş de munte, toamna, să-mi aleg hainele cu mai multă grijă.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Trei zile la Braşov

Cum să-ţi compui o ţinută de tranziţie

O după-amiază de toamnă în Herăstrău

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cu ce m-am îmbrăcat la Braşov
Article Name
Cu ce m-am îmbrăcat la Braşov
Description
Câteva greşeli pe care le-am făcut în alegerea hainelor pentru sejurul la Braşov.
Author
MaxineOver50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *