La plimbare prin Bucureşti

Ştiu că foarte mulţi consideră Bucureştiul un oraş în care nu e plăcut de trăit: e zgomotos, murdar, aglomerat, plin de oameni grăbiţi şi nepoliticoşi.

Ca să fiu sinceră, dacă aş fi nevoită să merg zilnic la servici prin traficul şi nebunia orelor de vârf, probabil că şi eu aş simţi la fel.

Spre marele meu noroc lucrez de acasă, aşa că pot ieşi la ore mai puţin aglomerate, în timpul liber sau când am vreo problemă de rezolvat. Prin urmare nu prea am de-a face cu dezagrementele zilnice ale condiţiei de bucureştean.

M-am mutat în Bucureşti din micul meu oraş de provincie acum 12 ani şi unul dintre lucrurile care m-au fascinat atunci şi continuă să o facă, sunt străzile cu case vechi, din zone precum Cotroceni, Dacia sau Dorobanţi.

Ies adesea împreună cu soţul meu să ne plimbăm pe străzi, să admirăm casele şi să ne imaginăm cum era viaţa celor care le-au construit.

Unele dintre ele îşi trăiesc a două tinereţe – au fost recondiţionate cu grijă, păstrând elementele arhitecturale şi decoraţiile originale – şi arată ca nişte bijuterii.

Altele au fost refăcute neglijent, superficial, cu materiale moderne care se potrivesc ca nuca în perete.

Dar cele mai multe case sunt decrepite, adesea părăsite, cu marchizele cârpite şi frumoasele dantelării de piatră cotropite de mizerie.

Plimbările noastre au întotdeauna un gust dulce-amărui, căci nu are cum să nu-ţi pară rău de atâtea comori care se degradează încet şi prin a căror moarte se mai pierde ceva din farmecul trecutului.

Cum mă îmbrac

De obicei când merg la plimbare cea mai importantă întrebare este nu cu ce mă îmbrac, ci cu ce mă încalţ.

Este esenţial să port încălţări cât mai comode aşa că cel mai adesea aleg balerini sau sandale plate, vara, şi pantofi sport sau ghete comode, iarna.

În ţinuta pe care v-o prezint azi am purtat nişte balerini roz pal şi o geantă încăpătoare, de aceeaşi culoare.

Piesa principală a ţinutei este rochia – din vâscoză, lungă până aproape de glezne, cu decolteu rotund şi mâneci până la cot.

Deoarece imprimeul ei stilizat conţine nuanţe de albastru, roz şi turcoaz, am ales drept accesorii nişte cercei lungi turcoaz şi mai multe brăţări albastre. Şi desigur, ochelarii mei de soare cu dioptrii, de care nu mă despart vara.

Este o ţinută lejeră, răcoroasă şi comodă, perfectă pentru plimbare. Dacă te inspiră, iată ce îţi recomand.

  • Rochia este de la Bonprix, o găseşti în toată gama de mărimi de la 36 la 54.
  • De asemenea există şi versiunea petite, pentru doamnele mai scunde, aici.
  • Balerinii roz, disponibili şi pentru cele cu picior lat, se găsesc tot la Bonprix aici.
  • O geantă roz deschis la Born2Be.

Atenţie!

Dacă citeşti acest articol pe telefon şi l-ai deschis de pe Facebook, este posibil ca linkurile la recomandările mele să nu meargă.

Poţi remedia foarte simplu problema astfel:

  • fă click în colţul din dreapta sus al ecranului pe cele trei punctişoare
  • în meniul care se deschide fă click pe Open in system browser
  • fă scroll din nou până la linkuri şi iată-le funcţionând! 🙂

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Cum te îmbraci când mergi la plimbare vara

O rochie cu imprimeu indian pentru zile însorite

Când te laşi inspirată de culorile imprimeului

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
La plimbare prin Bucureşti
Article Name
La plimbare prin Bucureşti
Description
O ţinută de plimbare cu o rochie albastră cu imprimeu stilizat, balerini şi geantă roz.
Author
MaxineOver50

One Comment

  • Dana Fodor Mateescu

    Mulțumesc pentru sfaturi! Să știi că și eu prefer încălțările cât mai comode și ador să merg pe jos (sau cu mijloacele de transport în comun). Recunosc, îmi stă bine pe tocuri, dar nu le (mai) supoooort! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *