Cum să porţi rochie iarna

Pentru multe dintre noi iarna este un anotimp plicticos din punctul de vedere al vestimentaţiei. Şi nu, nu vorbesc de această perioadă de pandemie, când, ca să dai o fugă la Mega îţi arunci geaca pe tine, peste hainele de casă şi îţi pui ghetele în picioare.

Dar chiar şi în iernile normale, adesea ne limităm la ţinute banale, cu pantaloni şi jachete de culori închise, pentru că, desigur, e varianta cea mai comodă.

Fireşte, dacă e un ger de crapă pietrele, o să preferăm întotdeauna o jachetă îmblănită, pantaloni şi nişte cizme călduroase. Dar în ultimii ani iernile noastre au fost destul de blânde, aşa că rutina noastră stilistică nu mai are scuza gerului.

Sper ca după ce pandemia se va fi încheiat, să redescoperim plăcerea de a ne îmbrăca elegant, chiar dacă asta necesită puţin efort şi imaginaţie din partea noastră.

În perspectiva acelor zile pe care le aştept cu nerăbdare, m-am gândit că n-ar strica să vă ofer câteva sugestii despre cum putem purta rochii iarna, cu stil.

Cu cardigan

O rochie cambrată purtată cu un cardigan lung e o alegere foarte bună pentru că liniile paralele ale marginilor cardiganului au un efect vizual de subţiere a siluetei. Desigur, pe lângă faptul că un cardigan pufos ţine de cald şi e super trendy.

Iată trei propuneri de cardigane lungi de la Factcool, care pot fi purtate cu rochie:

Cu sacou

Dacă eşti într-un mediu office, atunci un sacou e mai potrivit decât un cardigan pentru că aduce un plus de rigoare şi eleganţă.

Ca şi cardiganul, un sacou are calitatea de a subţia silueta cînd e purtat descheiat. Ai, însă, grijă să alegi croieli uşor cambrate, care să evidenţieze linia taliei şi nu modelele boxy, care sunt acum în vogă.

Poţi găsi sacouri de calitate şi în diverse mărimi la Bonprix şi Factcool:

Cu pantaloni sau colanţi

Colanţii sunt una din piesele cele mai purtate iarna, cu cizme lungi sau ghete, iar tunicile şi rochiile tricotate se potrivesc de minune în această combinaţie.

O idee interesantă şi mai puţin convenţională este să porţi o rochie care e mai scurtă decât îţi este confortabil, cu pantaloni creion.

La Bonprix găseşti pantaloni şi colanţi de calitate, inclusiv măsuri mari, pentru plinuţe:

Cu jachetă

În funcţie de cît de frig e afară, poţi purta peste rochie o jachetă de piele sau una de blană, ambele variante sunt moderne şi îţi asigură nişte ţinute stilate şi tinereşti.

Dacă vrei o ţinută mai elegantă e de preferat să alegi o jachetă de stofă, bine croită, care să se asorteze cu textura şi croiala rochiei.

Iată trei propuneri de jachete de la AboutYou şi Bonprix:

Cu palton

Evident, piesa cea mai potrivită pentru a fi purtată cu rochie iarna este paltonul. Un palton de calitate, bine croit, cu o linie clasică este o piesă care nu trebuie să lipsească din garderoba ta şi care te va ajuta să arăţi elegantă şi plină de stil şi iarna.

Dacă e să te opreşti la o singură culoare atunci cea mai evidentă alegere e negrul. Dar pentru că eu sunt o iubitoare de culori nu m-aş da în lături nici de la un camel sau un gri clasic, de la un galben şofran, maro scorţişoară sau nişte carouri englezeşti.

La AboutYou poţi găsi paltoane de foarte bună calitate, aparţinând unor branduri cunoscute, la preţuri rezonabile.

Cu ce te încalţi

Prima mea alegere când port rochii iarna, o reprezintă cizmele înalte, cu carâmbul acoperit de rochie. În afara faptului că sunt comode şi călduroase, cizmele înalte oferă un aer foarte chic întregii ţinute.

Pe următorul loc în preferinţele mele vin botinele sau cizmele scurte, purtate cu dresuri mate, groase, de preferintă negre sau de altă culoare închisă.

Desigur, în funcţie de stilul rochiei şi de vremea de-afară poţi purta şi ghete combat, cizme scurte cu platformă plată (foarte trendy în acest sezon), sneakers sau cizme de cauciuc.

Dacă încă n-ai vizitat magazinul online CCC te invit să o faci, au produse foarte frumoase şi de bună calitate.

Ce accesorii porţi

Poate mai mult decît în oricare altă perioadă a anului, accesoriile sunt importante iarna. Pentru că tendinţa e să purtăm mai ales culori închise, accesoriile sunt singura şansă de a da puţină culoare ţinutei noastre.

Un fular sau o eşarfă într-o culoare veselă, o geantă bordo, roşie sau camel, o beretă sau o căciulă purtată strengăreşte, toate acestea transformă o ţinută de iarnă banală într-una  veselă şi plină de energie.

La Factcool găseşti o colecţie foarte bogată de şaluri şi eşarfe, inclusiv cele pe care le port eu în imaginile de mai sus.

Sper ca sugestiile mele să-ţi fie de folos şi să te ajute să porţi rochii şi iarna, în ţinute comode, elegante şi pline de stil.

Pentru că…

Meriţi să fii mereu frumoasă!

Articole pe care poate le-ai ratat

În trend – fuste şi rochii tricotate

Cum să te îmbraci colorat la orice vârstă

5 rochii negre pe care le poţi purta de dimineaţa până seara

Dacă articolul ţi-a plăcut recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/shopping.cu.maxine/

Summary
Cum să porţi rochie iarna
Article Name
Cum să porţi rochie iarna
Description
Sugestii despre cum poţi purta rochie iarna, cu stil.
Author
Maxine Over 50

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *