Când contrariile se atrag – satin şi denim

Una din tendinţele de fashion foarte prezente în ultimii ani este alăturarea în aceeaşi ţinută a pieselor care nu “se potrivesc”  din punct de vedere stilistic.

Cea mai frecventă astfel de combinaţie o constituie pantofii sport purtaţi cu rochie, fustă sau la ţinute office.

O alta este asocierea între materialele cu texturi fine, în mod obişnuit folosite la hainele elegante – satin, voal, dantelă –  şi cele cu texturi mai grosiere, caracteristice pieselor casual – denim, tricotaje groase, catifea reiată.

Sensul acestor combinaţii este de a crea o tensiune estetică în cadrul ţinutei, un contrast care să rupă monotonia stilistică.

Pentru noi, cele crescute în regula asortării pantofilor cu geanta, ideea unor astfel de combinaţii este greu de acceptat.

Deşi port mai ales pantofi fără toc, mi-au trebuit ani întregi până să încalţ adidaşi la o rochie, atât de mult eram înţepenită în prejudecata că rochiile “cer” pantofi mai eleganţi, măcar nişte balerini dacă nu ceva cu toc.

La fel, multă vreme mi-a fost greu să combin texturile, deşi văzusem nenumărate astfel de ţinute pe Instagram sau Pinterest.

Cumva, plecând de la o piesă cu textură fină sfârşeam mereu adăugându-i altele în acelaşi stil şi obţineam o ţinută mai elegantă decât îmi doream.

Dar am perseverat. Secretul evoluţiei stilistice, al evoluţiei în general, este să încerci mereu, până îţi iese. Şi apoi să continui, până îţi iese în mod firesc.

V-aţi putea întreba, desigur, de ce ar merita făcut acest efort. De ce ţi-ai dori să-ţi schimbi obiceiurile vestimentare şi să preiei nişte trenduri şi idei stilistice nefamiliare.

Pentru mine este important pentru că, chiar dacă îmbătrânesc, îmi doresc să mă îmbrac modern şi să fiu o prezenţă relevantă.

Atâta vreme cât mintea şi sufletul meu sunt tinere, vreau ca înfăţişarea mea să reflecte asta. Iar integrarea, cu discernământ, a tendinţelor moderne în ţinutele mele, mă ajută să arăt aşa cum mă simt.

Ţinuta de azi ilustrează felul cum două texturi “contrare”, care vin din poveşti stilistice diferite, se potrivesc foarte bine împreună.

Satinul, un material fin şi fluid, pe care îl asociem cu rochiile de seara sau neglijeurile seducătoare, este pus alături de denim, material mundan şi lipsit de delicateţe. În plus, netezimea fustei vine în contrast şi cu textura aspră a genţii împletite.

Contrasul dintre texturi este completat şi de cel cromatic, cu galbenul lămâie al topului şi papucilor.

Este o ţinută pe care în urmă cu câţiva ani n-aş fi alcătuit-o, în care contrariile se echilibrează şi se completează reciproc.

Dacă te inspiră şi pe tine, iată ce îţi recomand.

  • Fusta este de la Bonprix, am cumpărat-o la începutul anului dar, din păcate nu mai e disponibilă. Iată nişte fuste din satin la AboutYou aici sau aici, Answear sau FashionDays.
  • O geacă de blugi asemănătoare găseşti la Bonprix aici sau aici.
  • Un top galben citron la pachet cu încă patru alte culori faine găseşti tot la Bonprix.
  • O poşetă interesantă împletită la Answear.
  • Papuci galbeni la Born2Be.

Cu drag,

Articole pe care poate le-ai ratat

Ce se poartă – satinul

Satin şi zebra print

Geaca de blugi sau cum să fii cool după 50 de ani

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Când contrariile se atrag - satin şi denim
Article Name
Când contrariile se atrag - satin şi denim
Description
O ţinută cu fustă de satin, geacă denim, top şi papuci galbeni.
Author
MaxineOver50

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *