Cum să porţi curea dacă eşti plinuţă

Pentru cele mai multe plinuţe (me included!) zona abdomenului este foarte problematică.

Indiferent de forma siluetei tale, mai ales după menopauză, grăsimea se depune în zona abdominală, conturând burta şi stomacul. Pentru mine, care deşi n-am fost foarte slabă, am avut multă vreme abdomenul plat, această schimbare a fost foarte neplăcută şi greu de acceptat.

Dar am învăţat că dacă nu poţi schimba o situaţie (sau nu eşti dispus să faci efortul necesar pentru a o schimba – cure de slăbire şi abdomene, de exemplu 🙂 ) este înţelept să o iei ca atare şi să încerci să te adaptezi.

Aşa că am început să caut soluţii pentru mascarea acestui inconvenient prin vestimentaţie şi accesorii.

Şi aşa am ajuns la curele.

Poţi purta curea dacă eşti plinuţă?

Poate că ideea de a purta curea ţi se pare greşită, pentru că tendiţa firească este să ascundem zonele cu probleme şi crezi că o curea face exact contrariul – scoate abdomenul în evidenţă.

De fapt, dacă ştii să o porţi, cureaua este un accesoriu care face minuni pentru ţinuta ta şi defineşte linia taliei, subţiind vizual silueta.

De asemenea, cureaua delimitează ţinuta pe verticală, împărţind-o în proporţia de 1/3 (de la talie în sus) – 2/3 (de la talie în jos), care este cea mai avantajoasă şi plăcută vizual.

Iată câteva sugestii stilistice care te pot ajuta să incluzi cureaua în ţinutele tale.

Poartă curea la pantaloni sau fustă, pe sub un blazer descheiat

Unul dintre cele mai avantajoase moduri de a purta cureaua este pe sub un blazer, o jachetă sau un cardigan purtate descheiate.

Marginile paralele ale blazerului alungesc silueta şi ascund abdomenul iar cureaua marchează talia, făcând-o să pară mai subţire.

Iată câteva exemple.

Marchează-ţi talia la rochii

Trebuie să recunosc că îmi place mult trendul rochiilor babydoll, cu talia plasată sub bust şi volane în partea de jos. Sunt foarte comode şi lejere şi ascund cu stil o burtică mai plină.

Totuşi, mai ales dacă nu eşti înaltă, poate ar fi mai bine să oferi puţină structură ţinutei, marcându-ţi talia cu o curea.

De asemenea, la rochiile taiate în talie care vin cu cordon propriu eu prefer să înlocuiesc cordonul cu o curea asortată – mi se pare mai elegant şi mai chic.

Poartă o curea contrastantă pentru a evidenţia linia taliei

Dacă vrei să scoţi în evidenţă linia taliei poţi purta o curea într-o culoare contrastantă faţa de cea a piesei principale.

Totuşi, aş evita contrastele de genul pantaloni negri şi curea albă, deoarece sunt prea puternice vizual şi au un aer provincial.

Iată câteva exemple de ţinute cu curele contrastante.

Poartă o curea de culoarea piesei pricipale pentru a sublinia discret talia

Pe de altă parte, dacă doar vrei să subliniezi discret linia taliei, îţi sugerez să alegi o curea într-o nuanţă asemănătoare piesei pricipale, fie ea rochie, fustă sau pantaloni.

Alege o curea potrivită stilului ţinutei

Este important să alegi o curea potrivită cu stilul ţinutei. La o ţinută elegantă, de exemplu, vom purta curele fine de piele sau curele metalice, argintii sau aurii.

La jeanşi se potrivesc curelele de piele mai late, cu aspect masiv, în vreme ce la o ţinută de vară merg de minune curelele textile împletite.

Unde găseşti curele

Majoritatea magazinelor online de haine au şi secţiuni de accesorii unde poţi găsi curele. Problema este că foarte puţine dintre ele oferă dimensiunea exactă a produselor.

Adică, dacă lungimea curelei apare ca fiind 100 de cm, este important de ştiut dacă sunt 100 de cm în total, sau 100 de cm până a ultima gaură, pentru că de asta depinde dacă cureaua te va cuprinde sau nu.

De aceea eu îţi recomand două magazine unde găseşti curele la care dimensiunile sunt foarte clar specificate.

La Bonprix.ro toate dimensiunile sunt de la cataramă la ultima gaură iar la Shopika.ro curelele, foarte diverse ca forme, sunt măsurate cu acurateţe şi dimensiunile sunt specificate la fiecare în parte.

Cu drag, 

Articole pe care poate le-ai ratat

Trenduri după 50 de ani – Accesoriile

Un accesoriu subestimat – cureaua

Cum să accesorizezi o rochie înflorată

Dacă articolul ţi-a plăcut dă-i un Like şi recomandă-l şi prietenelor tale printr-un Share. Iar dacă vrei să afli când postez un nou articol, dă un Follow la pagina mea de Facebook.

Summary
Cum să porţi curea dacă eşti plinuţă
Article Name
Cum să porţi curea dacă eşti plinuţă
Description
Câteva idei despre cum să porţi cureaua dacă eşti plinuţă.
Author
MaxineOver50

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *